Quantcast
Coreea de Nord anunţă eliberarea unui misionar australian – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coreea de Nord anunţă eliberarea unui misionar australian

Coreea de Nord anunţă eliberarea unui misionar australian

Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat că vor elibera şi deporta un misionar australian care fusese arestat luna trecută pentru distribuirea de materiale religioase, informează BBC.

Bărbatul, numit John Short, în vârstă de 75 de ani, a ajuns în februarie la Phenian alături de un grup turistic şi a fost reţinut de poliţiştii coreeni după ce a distribuit câteva broşuri care conţineau pamflete creştine.

Agenţia oficială de ştiri KCNA a transmis că bărbatul a recunoscut că ar fi încălcat legile nord-coreene şi si-a cerut în consecinţă scuze pentru fapta sa. Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat că îl vor elibera pe misionar deoarece are o vârstă înaintată.

„John Short a recunoscut faptul ca acţiunile sale au încălcat sever legislaţia noastră”, a informat agenţia de stat nord-coreeană. De asemenea, KCNA a scris că bărbatul din Australia a recunoscut că şi în timpul unei călătorii anterioare a distribuit materiale religioase într-un metrou din Phenian.

Orice activitate religioasă pe terioriul Coreei de Nord este drastic restricţionată, mai mulţe persoane fiind arestate pentru acest motiv de către autorităţi.

Ministerul de Externe al Australiei a anunţat săptămâna trecută că nu are informaţii cu privire la locul sau condiţiile în care bărbatul a fost ţinut. Guvernul australian nu deţine o misiune diplomatică în Phenian, fiind reprezentat acolo de ambasada Suediei.

Săptămâna trecută, un alt misionar reţinut, sud-coreeanul Kim Jong-uk, a apărut în faţa mass-mediei nord coreene pentru a citi o declaraţie în care îşi cerea scuze în mod public pentru „crimele împotriva statului” pe care le comisese. În vârstă de 50 de ani, Kim Jong-u este un baptist care intrase în luna octombrie cu materiale religioase în Coreea de Nord.

Un fost paznic de închisoare din Coreea de Nord, care a reuşit să fugă din ţară şi să pună bazele unui ONG pentru drepturile omului, a povestit anchetatorilor ONU ororile pe care le-a văzut şi le-a săvârşit cu propriile mâini în timpul serviciului său.

Statele Unite ale Americii au îndemnat joi Coreea de Nord să dea dovadă de „moderaţie” după ce Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că responsabilii de la autorităţile de la Phenian au lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune, potrivit AFP.

Coreea de Nord a lansat joi patru rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, în momentul în care Washingtonul şi Seulul efectuează manevre criticate de Phenian, relatează AFP.

Despre

Leave a Reply