Quantcast
Coreea de Nord: Creștinii înfruntă foamete deoarece regimul blochează ajutorul financiar către familiile celor consideraţi trădători în timpul pandemiei de COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coreea de Nord: Creștinii înfruntă foamete deoarece regimul blochează ajutorul financiar către familiile celor consideraţi trădători în timpul pandemiei de COVID-19

Asculta informatia

Creștinii persecutați din Coreea de Nord înfruntă provocări foarte grele în timpul pandemiei de coronavirus, temându-se de faptul că nu vor putea supraviețui, deoarece dezertorii sunt acum împiedicați să trimită bani înapoi acasă.

Sangyon Lee, un creștin care locuiește în Coreea de Sud, a relatat postului de radio Free Asia faptul că a primit o mulțime de scrisori de la mama sa din Coreea de Nord, în care i se detaliau greutățile pe care creștinii le înfruntă în timpul epidemiei de COVID-19.„Înțeleg circumstanțele dificile din timpul în care încerci să te obișnuiești cu noua viață în Coreea de Sud,” scria mama lui Songyon. „Dar este o perioadă foarte dificilă aici. Te rog să mă mai ajuți încă o dată.”

Citeste si: OCULTA MONDIALĂ / MAFIA INTERNAȚIONALĂ PREGĂTEȘTE NOI RESTRICȚII ȘI ABUZURI SUB PRETEXTUL MINCINOS al VALULUI 2 COVID

Songyon a spus că a trimis bani mamei sale ultima dată în luna martie, dar odată cu creșterea costurilor alimentelor și cu dispariția stocurilor de alimente din import, oamenii din Coreea de Nord se luptă să supraviețuiască.

Coreea de Nord a crescut securitatea la frontiere, din cauza COVID-19, cauzând scăderea multor activități ale comisionarilor și ale contrabandiștilor. La începutul acestui an, țara a oprit călătoriile transfrontaliere între China și Rusia, a restricționat călătoriile domestice și a plasat diplomați și străini sub arest la domiciliu, însemnează The Washington Post.

Un comisionar i-a spus lui Songyon: „Mă tem până și să fac un apel; este o adevărată înăbușire asupra dezertorilor și comisionarilor. Nu acum, dar hai să așteptăm până securitatea va mai scădea”, a spus el în legătură cu darea banilor către mama ei în Coreea de Nord.Grupul de supraveghere în vederea persecuțiilor, Open Doors USA, notează că incapacitatea de a trimite bani afectează bisericile nord coreene, care au aproximativ 300 000 de credincioși.

Un credincios a spus organizației: „Biserica nu poate supraviețui fără mâncare.”Un sondaj din martie 2019 făcut de North Korea Human Rights Information Center in South a arătat că 6 din 10 dezertori au trimis bani membrilor din Coreea de Nord, cu o sumă medie de 2 460$ trimiși de fiecare dată, potrivit Open Doors.„Fără economia din partea dezertorilor, criza economică din Coreea de Nord se va înrăutăți- mulți nu vor supraviețui actualei boli și deficitul de alimente creat de carantină și de seceta care distruge culturile,” avertizează Open Doors.

The Korean Herald însemnează că cea mai recentă campanie anti-Phenian trimisă în Coreea de Nord de dezertori, ar putea de asemenea să contribuie la stoparea comisionarilor (din China sau Coreea de Sud) care, „pentru anumite taxe, aranjează apeluri telefonice și transferuri de bani pentru dezertori… adesea mituind oficialii securității Nord Coreene.”

„Dezertorii de aici trimiteau bani cash și corespondau cu familiile lor lăsate în urmă în Nord prin comisionarii chinezi, dar acestea s-au oprit după ce Phenian a delegat munca monitorizării familiilor dezertorilor unui organ central al partidului responsabil cu securitatea statului”, a relatat The Korean Herald.

Punctul de știri de asemenea însemnează o schimbare în sumele de bani pe care dezertorii le trimit acasă. El spune că, potrivit unui grup care se ocupă cu drepturile omului, din Seoul, 6 din 10 dezertori au trimis cel puțin o plată înapoi acasă familiilor lor din Coreea de Nord, plata medie fiind de 1 340 USD (1.62 milioane won).

În ciuda faptului că regimul susține că au zero cazuri de infecții și decese din cauza noului coronavirus, localnicii înfruntă pedepse dure pentru nepurtarea măștii în timpul pandemiei. Cei care nu poartă măști sunt nevoiți să facă „muncă disciplinară” pentru cel puțin trei luni, cu pedepse mai grele pentru oamenii prinși strecurându-se în China, a declarat un oficial al țării pentru Radio Free Asia.

„Rezidenții frontierei au fost amenințați că vor înfrunta mai mult de un an de muncă silnică dacă sunt prinși vizitând China în secret sau având contact cu localnici chinezi fără permisiune,” a spus sursa.Deși regimul susține că nu are cazuri de coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății raportează faptul că au fost 25 551 de persoane carantinate în ultimele luni în Coreea de Nord și mai mult de 1100 oameni în țară au fost testați de coronavirus.

Duminică, Coreea de Nord a carantinat orașul Kaesong de lângă frontiera cu Coreea de Sud, după ce au aflat ceea ce ar fi putut fi primul caz oficial, potrivit cu ABC News.

Central News Agency, controlată de Coreea de Nord, a spus că „o situație critică în care virusul vicios s-ar spune că a pătruns în țară,” după ce un pacient suspect s-a întors din Coreea de Sud, traversând ilegal, înot, frontiera săptămâna trecută.

Coreea de Nord, condusă de dictatorul Kim Jong-un, este clasată drept cea mai rea persecutoare din întreaga lume, a creștinilor, pe lista cu țări unde este cel mai greu să fii creștin, făcută de Open Doors USA.The United States Commission în Libertatea Religioasă Internațională, a desemnat, de asemenea, Coreea de Nord drept o „țară cu un interes particular” pentru implicarea în încălcări ale libertății religioase sistematice, continue, și violări evidente ale libertății creștine, conform definiției făcute de International Religious Freedom Act.

Traducerea şi adaptarea Prodocens Media

Despre Info Crestin News

Leave a Reply