Coreea de Nord va executa 33 de creștini

Asculta informatia

Coreea de Nord raportează „rezultat perfect” la primele alegeri naționale sub Kim Jong-un, pregătindu-se, în același timp, pentru executarea a 33 de creștini, acuzați că ar fi încercat să răstoarne guvernul.
kim_400_01Pe canalele oficiale, Coreea de Nord se fălește cu un rezultat perfect în ceea ce privește prezența la voturi pentru primele alegeri naționale, organizate sub noua conducere a tânărului Kim Jong-un. Mascarada îi permite statului să realizeze un recensământ neoficial și să celebreze patriotismul prin organizarea de petreceri cu dansuri și muzică, scrie Time.

Pe canalele neoficiale, mass-media a aflat că autoritățile se pregătesc să execute un număr de 33 de creștini, care ar fi intrat în legătură cu misionarul baptist din Coreea de Sud, Kim Jung-wook, de la care ar fi primit bani pentru înființarea unei rețele de 500 de biserici de subteran.

Misionarul a fost arestat anul trecut, iar săptămâna trecută și-a cerut scuze în cadrul unei conferințe de presă pentru infracțiuni împotriva statului și a cerut să fie eliberat din custodia coreenilor. Acesta a fost prins în octombrie, încercând să ajungă la Phenian cu Biblii și alte materiale și filme creștine, scrie Daily Mail.
Cei 33 de creștini care ar fi colaborat cu Jung-wook au fost acuzați că ar fi încercat să răstoarne guvernul, aceiași acuzație pentru care a fost executat și unchiul liderului de la Phenian, Jang Song-thaek, împreună cu întreaga familie a acestuia.
„Complicii” misionarului își vor încheia viața într-o celulă, scrie Washington Times.Anunțul vine după dispariția „numărului doi în stat”, Choe Ryong Hae, care nu a mai fost văzut la ultimele evenimente publice, la care ar fi trebuit să apară în mod normal. Se suspectează că acesta ar fi fost cea mai recentă victimă a guvernului.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply