Quantcast
Coreea de Sud prelungeşte interdicţia pentru adunări religioase până când numărul de noi cazuri de Covodi-19 depistate zilnic scade sub 50 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coreea de Sud prelungeşte interdicţia pentru adunări religioase până când numărul de noi cazuri de Covodi-19 depistate zilnic scade sub 50

Asculta informatia

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat că extind campania de distanţare socială, după ce s-au arătat îngrijorate de creşterea cazurilor „importate” de Covid-19 şi de apariţia de noi focare, informează Reuters via news.ro

După ce a reuşit să pună sub control, în mare parte, răspândirea de Covid-19, în Coreea de Sud au continuat să apară mici focare în rândul adepţilor unor biserici, în spitale şi aziluri, dar şi în rândul celor care vin în ţară din străinătate.

Citeste si: CHINA interzice predicarea online și ordonă ca adunările de casă să fie eradicate imediat

Săptămâna aceasta, Guvernul a analizat dacă să extindă politica de distanţare socială de 15 zile, implementată pe 21 martie, prin care majoritatea instituţiilor au fost închise şi adunările religioase, sportive şi pentru evenimente artistice au fost interzise.

Prim-ministrul Chung Sye-kyun a spus că situaţia este încă gravă, subliniind creşterile de cazuri „importate” şi focare din regiunea capitalei Seul, fapt care a determinat Guvernul să anuleze redeschiderea şcolilor săptămâna viitoare.

„Ne aflăm în situaţia în care trebuie să menţinem distanţarea socială intensivă pentru un timp”, a declarat el.

Chung nu a precizat despre ce perioadă este vorba.

Sâmbătă, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a raportat 94 de noi cazuri de infectare, totalul ajungând la 10.156. Numărul deceselor înregistrate în Coreea de Sud de la izbucnirea epidemiei a ajuns la 177, iar, în total, 6.325 de oameni s-au vindecat.

Ministrul coreean al Sănătăţii a spus, sâmbătă dimineaţă, că măsurile vor fi menţinute până când numărul de noi cazuri depistate zilnic scade sub 50, număr pe care oficialii cred că sistemul sanitar îl va putea gestiona.

Citeste si: Premierul bulgar: ”Nu pot închide bisericile! Eu sunt om credincios. De la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa!”

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate peste 1.080.000 de cazuri de infectare şi peste 58.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 225.000 de oameni au fost vindecaţi.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply