Quantcast
Coreea de sud relaxeaza masurile, inclusiv in cazul bisericilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coreea de sud relaxeaza masurile, inclusiv in cazul bisericilor

Coreea de Sud a extins măsurile de distanţare socială cu încă 15 zile, dar a oferit unele concesii pentru biserici şi competiţiile sportive.

Înregistrând în ultimele 24 de ore doar opt cazuri noi de coronavirus, cel mai mic număr din ultimele două luni, Guvernul sud-coreean a decis să relaxeze unele măsuri de restricţii.

Citeste si: Vârful pandemiei se fâsâie. Spitalele de infecțioase sunt goale

Astfel, sporturile, precum fotbalul, îşi pot relua activitatea competiţională fără spectatori, în timp ce bisericile pot să se redeschidă, relatează Reuters via adevarul.ro

„Cel mai sigur este să menţinem distanţarea socială, dar în mod realist nu este uşor. Trebuie să găsim un teren de mijloc”, a declarat premierul Chung Sye-kyun.

Coreea de Sud a confirmat oficial doar opt cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Dintre noile cazuri, cinci provin de peste hotare.

Deşi trendul este pozitiv, autorităţile sud-coreene îndeamnă la prudenţă.

Citeste si: Israelul relaxează de azi măsurile restrictive

„Suntem în continuare în alertă pentru a ne asigura că nu am ratat niciun caz nou de infectare sau pentru scenariul în care virusul ar putea fi transmis de persoane asimptomatice sau infectate uşor”, a declarat şeful Centrului sud-coreean pentru prevenirea şi controlul bolilor, Jeong Eun-kyeong.

Coreea de Sud a înregistrat până acum 10.661 de cazuri de coronavirus, dintre care 234 fatale.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply