Quantcast
Coreea de Sud: Străzile pustii de frica coronavirusului chinez, după îmbolnăvirea a zeci de oameni într-o biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coreea de Sud: Străzile pustii de frica coronavirusului chinez, după îmbolnăvirea a zeci de oameni într-o biserică

Străzile celui de-al patrulea mare oraş din Coreea de Sud, Daegu, erau pustii joi, locuitorii preferând să rămână în case după ce zeci de oameni au luat coronavirusul chinez într-o biserică, relatează Reuters.

Mall-urile şi cinematografele goale din Daegu, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori, au devenit una dintre cele mai şocante imagini din afara Chinei ale epidemiei pe care autorităţile internaţionale încercă să o ţină sub control, pentru a nu deveni o pandemie globală.

Citeste si: ‘Coronavirusul este o pedeapsă divină pentru politicile Chinei’

Noile cercetări care sugerează că virusul este mai contagios decât s-a crezut amplifică îngrijorarea.

În China, unde virusul a omorât peste 2.100 de oameni, oficialii şi-au modificat din nou metodologia de raportate a infecţiilor, creând noi îndoieli legate de datele citate ca dovezi privind eficienţa strategiei lor.

Primarul oraşului Daegu, Kwon Young-jin, a cerut locuitorilor să rămână în case, după ce 90 de oameni care s-au rugat într-o biserică creştină au prezentat simptome ale bolii, fiind confirmate zeci de noi cazuri de îmbolnăvire.

Citeste si: De ce nu există copii creștini în Coreea de Nord?

O femeie de 61 de ani, cunoscută drept ”pacientul 31”, a mers la biserică, iar Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolii din Coreea a descris epidemia drept ”un eveniment de super-transmitere”.

”Ne aflăm într-o criză fără precedent. Le-am cerut să stea acasă, izolaţi de familiile lor”, a declarat Kwon, adăugând că toţi enoriaşii bisericii vor fi testaţi.

”E ca şi cum cineva a detonat o bombă în mijlocul oraşului. Arată ca într-o apocalipsă zombi”, a declarat Kim Geun-woo, de 28 de ani, descriind străzile abandonate.

În Coreea de Sud au fost confirmate 104 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi un deces.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply