Quantcast
CORONAVIRUS: China ‘momeşte’ OMS cu încă 30 de milioane de dolari – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CORONAVIRUS: China ‘momeşte’ OMS cu încă 30 de milioane de dolari

China a anunţat joi că va dona încă 30 de milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care are nevoie de mai mult de 1 miliard de dolari pentru a finanţa lupta împotriva pandemiei de coronavirus ce a ucis peste 180.000 de persoane în întreaga lume, informează Reuters, via agerpres.

Promisiunea vine la aproximativ o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump a suspendat finanţarea OMS şi a acuzat organizaţia cu sediul la Geneva de promovare a „dezinformării” chineze cu privire la virus, apărut în oraşul Wuhan din centrul Chinei anul trecut.

Citeşte şi: Vârful pandemiei se fâsâie. Spitalele de infecțioase sunt goale

„În acest moment crucial, sprijinirea OMS înseamnă sprijin pentru multilateralism şi solidaritate globală”, a declarat Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, într-o postare pe Twitter.

Donaţia are ca scop sprijinirea luptei globale împotriva COVID-19, în special consolidarea sistemelor de sănătate în ţările în curs de dezvoltare, a spus ea, adăugând că China a donat deja OMS 20 de milioane de dolari pe 11 martie.

Miercuri, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că speră ca administraţia Trump să-şi reconsidere decizia.

Citeşte şi: PLAN DIABOLIC: Streinu Cercel vrea ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni

„Sper că Statele Unite consideră că aceasta este o investiţie importantă, nu doar pentru a-i ajuta pe alţii, dar şi pentru ca SUA să rămână de asemenea în siguranţă”, a spus Tedros într-un briefing de presă virtual.

Statele Unite au contribuit cu peste 400 milioane de dolari la OMS în 2019, adică aproximativ 15% din bugetul organizaţiei, aminteşte Reuters.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply