Quantcast
Coronavirus distrus foarte repede-Descoperire în SUA! Când scăpăm de molimă? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coronavirus distrus foarte repede-Descoperire în SUA! Când scăpăm de molimă?

Un studiu recent efectuat în Statele Unite ale Americii arată că temutul coronavirusul pare să slăbească mai rapid când este expus la lumina soarelui, la căldură și la umiditate.

Conform france24.com, asta a spus joi un oficial american, care a declarat că există o posibilitatea ca pandemia să poată deveni mai puțin contagioasă în lunile de vară.

Citeste si: COVID-19: Americanii declară război Noii Ordini Mondiale!

Cercetătorii guvernului american au stabilit că virusul supraviețuiește cel mai bine în interior și în condiții uscate, dar că își pierde potența când temperaturile și umiditatea cresc, și mai ales când este expus la lumina soarelui.

Anunţul a fost lansat de William Bryan, șeful Departamentului pentru Știință și Tehnologie a Securității Interne: „Virusul moare cel mai repede în prezența razelor solare directe”, a spus el în cadrul unei întâlniri la Casa Albă.

Descoperirile ar putea întreţine speranțele conform cărora coronavirusul ar putea imita comportamentul altor boli respiratorii care sunt de obicei mai puțin contagioase pe vreme caldă.

Sursa citată atrage atenţia că totuşi temutul coronavirus s-a dovedit letal și în locuri cu vreme caldă precum Singapore, aspect care a ridicând întrebări mai ample despre impactul factorilor de mediu.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că rezultatele ar trebui interpretate cu precauție, dar a susţinut și faptul că a sugerat anterior că virusul din China ar putea să se retragă în timpul verii.

„Am menționat odată că poate fi eliminat prin căldură și lumină. Și oamenilor nu le-a plăcut atât de mult această afirmație”, a spus el în cadrul ședinței.

Șaisprezece state americane își propun planuri de relansare a economiei și de relaxare a reglementărilor menite să încetinească răspândirea pandemiei.

Georgia și Carolina de Sud permit unor întreprinderi să se redeschidă săptămâna aceasta – o mișcare despre care autoritățile din domeniul Sănătății spun că ar putea duce la mai multe decese, deoarece nu au suficiente teste pentru a evalua câte persoane sunt infectate.

Administrația Trump spune că respectivele state americane ar trebui să aștepte până când au dovada că ratele de infecție au scăzut constant timp de două săptămâni.

Citeste si: Pastor și membri ai bisericii din China, arestați după ce au luat parte la slujba online de Paște

Peste 874.000 de persoane din Statele Unite au fost infectate și peste 49.600 au murit de Covid-19, boala respiratorie extrem de contagioasă cauzată de noul coronavirus, potrivit unui Reuters.

Bryan a spus că pe suprafețe neporoase, precum oțelul inoxidabil, noul coronavirus își pierde jumătate din rezistență într-un mediu întunecat, cu umiditate scăzută.

Citeste mai departe aici

Despre Info Crestin News

Leave a Reply