Quantcast
Coronavirus: Între bravadă și panică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coronavirus: Între bravadă și panică

Uitându-ne cum lumea se străduiește să înțeleagă orice pandemie, există întrebarea dacă creștinii știu cu adevărat să gândească prin prisma creștinismului în situații ca acestea. Noi, ca oameni ai lui Dumnezeu, pare că suntem prea ușor purtați în aceeași panică speculativă care guvernează mintea multora atunci când se manifestă o criză precum coronavirusul Wuhan.

„Nu consider că este indicat să tratăm virusul Corona cu sfidare și bravadă.

A respecta rigorile de igienă personală și a limita pericolul expunerii nu reprezintă o dovadă de necredință ci de spirit realist, responsabil.

Citeste si: China refuză să-şi asume responsabilitatea pentru CORONAVIRUS

La polul opus, un creștin autentic și practicant nu va ceda spaimei și nu va cădea în disperare!

Să nu uităm, predicăm despre faptul că viața aceasta nu este totul și că cea de dincolo este adevărata viață! Să nu discredităm acest mesaj!

Corona este un virus care ne poate îmbolnăvi. Pe unii îi și ucide! Dar datele statistice încă nu justifică isteria creată! Să nu permitem acestor circumstanțe să afecteze negativ relația noastră cu Domnul și cu semenii!

Aceste zile vor fi presărate cu oportunități de evanghelizare și mărturia caritabilă a unui popor care trăiește pentru alții.

Poporul Domnului trebuie să fie acel popor!

Nu cred că este cazul să condamnăm sau să criticăm cu asprime deciziile altora. Fiecare cu măsura lui de credință și cu circumstanțele în care se află.

Mai degrabă să ne încurajăm unii pe alții și să ne întărim în credință! Noi nu trăim la întâmplare și nu suntem surprinși de ceea ce se întâmplă în lume. Doar avem Cuvântul Domnului și profețiile Sale pentru vremea sfârșitului!

Citeste si: Viktor Orban evocă o legătură între imigraţie şi noul CORONAVIRUS

2 Cronici 6:28-31 “Când vor fi în ţară foametea, ciuma, rugina în grâu și mălura, lăcustele de un soi sau altul, când vrăjmașul va împresura pe poporul Tău în ţara lui, în cetăţile lui, când vor fi urgii sau boli de vreun fel, dacă un om, dacă tot poporul Tău Israel va face rugăciuni și cereri și fiecare își va cunoaște rana și durerea și va întinde mâinile spre casa aceasta, ascultă-l din ceruri, din locul locuinţei Tale, și iartă-l; răsplătește fiecăruia după căile lui, Tu care cunoști inima fiecăruia, căci numai Tu cunoști inima copiilor oamenilor, ca să se teamă de Tine și să umble în căile Tale tot timpul cât vor trăi în ţara pe care ai dat-o părinţilor noștri!”

Pastor Cristian Ionescu – Chicago, IL
POPAS PENTRU SUFLET

Despre Info Crestin News

Leave a Reply