Stiri externe

CORONAVIRUS: Oportunitate pentru EUTANASIE

Un grup american de lobby în favoarea sinuciderii asistate afirmă că pandemia de coronavirus poate fi o mare oportunitate pentru eutanasie.

Grupul de lobby pentru moarte promovează adoptarea sinuciderii asistate și precrierea de medicamente letale prin serviciile de tele-sănătate.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

Aceasta înseamnă că unei persoane i s-ar putea aproba moartea prin substanțe letale fără a fi examinată ori chiar fără să se întâlnească cu un medic.

Într-un mesaj transmis vineri, 20 martie, de către Kim Callinan, președinta grupului de lobby în favoarea eutanasiei Compassion & Choices, a afirmat că actuala pandemie cu COVID-19 oferă noi oportunități pentru sinucidere.

„Ca întotdeauna, răspundem cu rapiditate nevoilor și oportunităților vremii. În timp ce mâna de lucru este ocupată cu combaterea pandemiei, tele-sănătatea câștigă în importanță ca mod esențial de a prescrie îngrijirile medicale.

„Acest lucru oferă o ocazie unică de a se asigura că sistemele de sănătate și medicii folosesc tele-sănătatea când este cazul, pentru pacienții care încearcă să acceadă la opțiuni pentru îngrijiri ca să-și pună capăt vieții. Aceste eforturi ar trebui să amelioreze accesul la asistența medicală pentru a muri, pe termen scurt și lung.”

Nici o noutate. Proiectul legii din 2019 privind sinuciderea asistată din New Mexico cuprindea o dispoziție despre tele-sănătate, iar recentele norme legale de a extinde sinuciderea asistată în Hawaii includ prevederi despre tele-sănătate.

Citește și:  Germania: Curtea Constituțională dă liber la eutanasie și sinuciderea asistată

Citeste si: VIDEO: CONVOIUL MORŢII-Zeci de camioane ale armatei italiene au transportat cadavrele celor răpuşi de coronavirus

Așadar, o persoană cu probleme de sănătate, care se simte ca o povară pentru ceilalți sau trece printr-o depresie, ar putea fi evaluată prin sistemul de tele-sănătate și i s-ar putea prescrie în acest mod substanțe letale pentru a se sinucide.

Lobby-ul eutanasiei se concentrează în ultima perioadă pe facilitatea morții și pe protejarea medicilor care doresc să participe la sinuciderea pacienților lor.

Mai ales acum, când omenirea se mobilizează să salveze vieți, grija lor nu este de a proteja oamenii, ci de a ucide.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 67

Close