Quantcast
Coronavirus – Papa Francisc va rosti duminică rugăciunea Angelus din biblioteca Palatului apostolic şi nu de la fereastra din Piaţa Sfântul Petru – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coronavirus – Papa Francisc va rosti duminică rugăciunea Angelus din biblioteca Palatului apostolic şi nu de la fereastra din Piaţa Sfântul Petru

Papa Francisc va rosti duminică din biblioteca sa tradiţionala rugăciune Angelus şi nu de la fereastra din Piaţa Sfântul Petru aşa cum obişnuia, a anunţat sâmbătă Vaticanul, care vrea astfel “să evite riscurile răspândirii” coronavirusului, scrie AFP via news.ro

“Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte va avea loc în biblioteca Palatului apostolic şi nu de la fereastra din Piaţa Sfântul Petru. Rugăciunea va fi transmisă în direct la postul Vatican News şi pe ecrane în Piaţa Sfântul Petru în aşa fel încât să permită credincioşilor să participe”, se arată în comunicatul de la Vatican.

Citeste si: Hackerii Anonymous îndeamnă guvernele să spună adevărul despre epidemia de coronavirus

Această decizie “a fost luată pentru a evita riscurile de propagare a Covid-19 şi pentru a nu se forma cozi în locurile de acces din piaţă”, a explicat Vaticanul. Audienţa săptămânală a Suveranului Pontif de miercuri “se va desfăşura în aceleaşi condiţii”.

Rugăciunea Angelus de duminică şi audienţa de miercuri reprezintă atracţii pentru pelerini şi turişti la Roma şi pentru cei dornici să-l vadă pe Papă. Prin urmare, mulţimea de obicei prezentă ar trebui redusă mult după anunţul Vaticanului.

De altfel, până duminică 15 martie, liturghiile au fost anulate. De mai bine de o săptămână, Papa Francisc, 83 de ani, care se află în fruntea a 1,3 miliarde de catolici, nu şi-a părăsit reşedinţa, situată la câţiva paşi de Bazilica Sfântul Petru.

Cetatea Vaticanului, cel mai mic stat din lume, a anunţat vineri primul său caz de coronavirus.

A fost depistat la un centru medical, situat nu departe de porţile de acces pe teritoriul statului.

Citeste si: Bill şi Melinda Gates finanţează cercetările care vizează un tratament pentru noul coronavirus

Cetatea vaticanului, în pare parte aflată între zidurile ridicate de o parte şi de alta a Pieţei Sfântul Petru, se întinde pe doar 44 de hectare (0,44 kilometri pătraţi). Acest stat numără 450 de locuitori, dintre care o sută gărzi elveţiene care trăiesc într-o cazarmă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply