Quantcast
CORONAVIRUSUL ar putea proveni dintr-un laborator chinezesc – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CORONAVIRUSUL ar putea proveni dintr-un laborator chinezesc

La o întâlnire de urgență la Beijing, care a avut loc vinerea trecută, liderul chinez Xi Jinping a vorbit despre necesitatea de a opri răspândirea coronavirusului și a institui un sistem pentru a preveni epidemii similare în viitor.

Trebuie instituit un sistem național de control al riscurilor de biosecuritate „pentru a proteja sănătatea oamenilor”, a spus Xi, deoarece siguranța în laborator este o problemă de „securitate națională”.

Citeste si: OMS creşte evaluarea riscului ameninţării globale legate de noul coronavirus de la ‘ridicat’ la ‘foarte ridicat’

Xi nu a recunoscut de fapt că coronavirusul, care acum afectează mari zone din China, ar fi scăpat dintr-unul din laboratoarele de cercetare biologică din țară. Dar chiar a doua zi, au apărut dovezi care sugerează că acest lucru este exact ceea ce s-a întâmplat, întru-cât Ministerul Chinez al Științei și Tehnologiei a lansat o nouă directivă intitulată: „Instrucțiuni privind consolidarea managementului biosecurității în laboratoarele de microbiologie care gestionează viruși avansați precum noul coronavirus.”

Din câte se pare, China are o problemă în păstrarea agenților patogeni periculoși în eprubetele de unde au ieşit. O întrebare se ridică aici: cât de multe laboratoare de microbiologie există în China care se ocupă de „viruși avansați precum noul coronavirus”?

Citeste si: Scene apocaliptice de teama coronavirusului

Ei bine, s-a dovedit că în toată China există doar un singur astfel de laborator. Și acesta este situat în orașul chinez Wuhan care se întâmplă să fie chiar… epicentrul epidemiei.

Singurul laborator de microbiologie de nivel 4 din China, care este echipat pentru a face unor viruşi mortali, numit Laboratorul Național de Biosecuritate, face parte din Institutul de Virologie Wuhan.

Mai mult, principalul expert în război biologic al Armatei de Eliberare a Poporului, Chen Wei, a fost trimis la Wuhan la sfârșitul lunii ianuarie pentru a ajuta la efortul de a stăpâni focarul de infecţie.

Conform PLA Daily (agenţia de ştiri a armatei chineze, n. trad.) , Chen cercetează coronavirusurile încă de la focarul SARS din 2003, precum și Ebola și antraxul. Aceasta nu ar fi prima ei călătorie la Institutul de Virologie din Wuhan, întru-cât acesta este unul dintre cele doar două laboratoare de cercetare în domeniul armelor biologice din toată China.

Citeste siVIDEO: Invazia de lacuste ca si URGIE BIBLICA? Imagini apocaliptice în Bahrain.

Faptele par a sugera că noul coronavirus, cunoscut acum ca şi SARS-CoV-2 (sau COVID-19) , a scăpat tocmai din acel laborator iar sarcina pe care o are Chen este să încerce să pună lucrurile înapoi în ordine.

China are o istorie a unor astfel de incidente. Virusul mortal SARS a scăpat – de două ori – din laboratorul de la Beijing unde a fost (și probabil este) folosit în experimente. Ambele epidemii „create de om” au fost rapid controlate, dar niciuna nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi luat măsuri de siguranță adecvate.

Citeste mai departe aici

Despre Info Crestin News

Leave a Reply