Stiri externe

CORONAVIRUSUL ar putea proveni dintr-un laborator chinezesc

La o întâlnire de urgență la Beijing, care a avut loc vinerea trecută, liderul chinez Xi Jinping a vorbit despre necesitatea de a opri răspândirea coronavirusului și a institui un sistem pentru a preveni epidemii similare în viitor.

Trebuie instituit un sistem național de control al riscurilor de biosecuritate „pentru a proteja sănătatea oamenilor”, a spus Xi, deoarece siguranța în laborator este o problemă de „securitate națională”.

Citeste si: OMS creşte evaluarea riscului ameninţării globale legate de noul coronavirus de la ‘ridicat’ la ‘foarte ridicat’

Xi nu a recunoscut de fapt că coronavirusul, care acum afectează mari zone din China, ar fi scăpat dintr-unul din laboratoarele de cercetare biologică din țară. Dar chiar a doua zi, au apărut dovezi care sugerează că acest lucru este exact ceea ce s-a întâmplat, întru-cât Ministerul Chinez al Științei și Tehnologiei a lansat o nouă directivă intitulată: „Instrucțiuni privind consolidarea managementului biosecurității în laboratoarele de microbiologie care gestionează viruși avansați precum noul coronavirus.”

Din câte se pare, China are o problemă în păstrarea agenților patogeni periculoși în eprubetele de unde au ieşit. O întrebare se ridică aici: cât de multe laboratoare de microbiologie există în China care se ocupă de „viruși avansați precum noul coronavirus”?

Citeste si: Scene apocaliptice de teama coronavirusului

Ei bine, s-a dovedit că în toată China există doar un singur astfel de laborator. Și acesta este situat în orașul chinez Wuhan care se întâmplă să fie chiar… epicentrul epidemiei.

Citește și:  Prințul William spune că va fi „absolut bine” dacă copiii lui sunt homosexuali

Singurul laborator de microbiologie de nivel 4 din China, care este echipat pentru a face unor viruşi mortali, numit Laboratorul Național de Biosecuritate, face parte din Institutul de Virologie Wuhan.

Mai mult, principalul expert în război biologic al Armatei de Eliberare a Poporului, Chen Wei, a fost trimis la Wuhan la sfârșitul lunii ianuarie pentru a ajuta la efortul de a stăpâni focarul de infecţie.

Conform PLA Daily (agenţia de ştiri a armatei chineze, n. trad.) , Chen cercetează coronavirusurile încă de la focarul SARS din 2003, precum și Ebola și antraxul. Aceasta nu ar fi prima ei călătorie la Institutul de Virologie din Wuhan, întru-cât acesta este unul dintre cele doar două laboratoare de cercetare în domeniul armelor biologice din toată China.

Citeste siVIDEO: Invazia de lacuste ca si URGIE BIBLICA? Imagini apocaliptice în Bahrain.

Faptele par a sugera că noul coronavirus, cunoscut acum ca şi SARS-CoV-2 (sau COVID-19) , a scăpat tocmai din acel laborator iar sarcina pe care o are Chen este să încerce să pună lucrurile înapoi în ordine.

China are o istorie a unor astfel de incidente. Virusul mortal SARS a scăpat – de două ori – din laboratorul de la Beijing unde a fost (și probabil este) folosit în experimente. Ambele epidemii „create de om” au fost rapid controlate, dar niciuna nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi luat măsuri de siguranță adecvate.

Citește și:  ISRAEL: Descoperire majoră legată de CORONAVIRUS

Citeste mai departe aici

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 48 =

Close