Quantcast
Coronavirusul NU omoară copii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Coronavirusul NU omoară copii

Asculta informatia

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), riscul de deces din cauza coronavirusului este mai mare la pacienţii în vârstă şi nu sunt consemnate cazuri la copii. Statisticile recente arată că, până acum, coronavirusul nu a ucis niciun copil cu vârsta sub nouă ani, scrie mediafax.

Nu avem încă un vaccin anticoronavirus, dar temutul CO-VID -19 are totuşi un duşman care nu-l lasă să ucidă copii: este vorba despre sistemul lor imunitar. Potrivit site-ului worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, temutul virus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.

Citeste si: Scene apocaliptice de teama coronavirusului

Rata mortalităţii este mult mai mare, în schimb, la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer.

Medicii americani au încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că noul coronavirus nu ucide copii, scriu jurnaliştii de la The Philadelphia Inquirer.

Americanii răstoarnă astfel teoria pe care o ştiam până acum, conform căreia copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa bolilor.

„O teorie este că, atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare numit sistem imunitar „înnăscut” . Acesta constă în globule albe, numite macrofage, care pot detecta şi consuma particulele străine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor”, susține Andrew Pavia, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Universitatea din Utah.

În acelaşi timp medicul american explică faptul că cei în vârstă se îmbolnăvesc mai repede pentru că sistemul lor imunitar este mai puţin eficient. Dacă pacienţii mai au şi o boală cronică noul coronavirus îi ucide astfel mult mai uşor.

Citeste si: Teroriştii ‘sunt în general bărbaţi de confesiune musulmană

Comisia Europeană a anunţat luni că va aloca 232 de milioane de euro pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Conform unui comunicat, aproape jumătate din aceşti bani sunt destinaţi OMS pentru coordonarea răspunsului la această epidemie. Totodată, Comisia alocă fonduri suplimentare pentru repatrierea cetăţenilor europeni din China.

Patru oameni au murit în Italia şi alţi peste 200 au fost infectaţi cu coronavirus în mai multe regiuni din nordul Peninsulei.

 La nivel mondial, doi oficiali de la Casa Albă au declarat, duminică, pentru CNN, că ar putea cere Congresului finanțare suplimentară, în această săptămână, pentru a combate coronavirusul și pentru a liniști îngrijorările unei epidemii în SUA.

Pakistan și-a închis temporar granița cu Iran pentru a preveni o posibilă răspândire a coronavirusului, după ce autoritățile iraniene au raportat mai multe cazuri și decese, a declarat duminică Ziaullah Langove, ministrul de Interne provinciei Balochistan, pentru CNN.

Și Turcia își va închide granița cu Iran, ca o măsură de precauție care să stopeze posibila răspândire a noului coronavirus, a anunțat duminică ministrul Sănătății Fahrettin Koca, scrie The Guardian. Autostrăzile și liniile de căi ferate vor fi închise la ora locală 5.00. Măsură vine după ce au fost raportate 43 de cazuri de îmbolnăviri în Iran și opt decese, cel mai mare bilanț în afara Chinei.

În țara de unde a pornit această epidemie, respectiv în China, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la aproape 77.000, iar țări învecinate precum Coreea de Sud sunt sub nivel maxim de alertă și Italia a luat măsuri pentru ținerea sub control a noului virus.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply