Quantcast
COVID-19: China şi OMS, în vizorul AUSTRALIEI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

COVID-19: China şi OMS, în vizorul AUSTRALIEI

Australia a cerut duminică deschiderea unei anchete independente asupra răspunsului dat la nivel mondial împotriva noului coronavirus şi felului în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) gestionează actuala criza de sănătate, relatează AFP via adevarul.ro

Într-o intervenţie la postul de televiziune ABC, ministrul de Externe al Australiei Marise Payne a afirmat că ţara sa „cere” o anchetă asupra felului în care China a acţionat împotriva noului coronavirus la Wuhan, oraşul izbucnirii pandemiei de covid-19, la sfârşitul anului trecut.

Citeste si: Donald Trump: China trebuie să suporte consecințele!

„Avem nevoie să aflăm detalii şi să înţelegem originea coronavirusului, cum i-au făcut faţă şi cât de transparenţi au fost în privinţa informaţiilor împărtăşite, dar numai un raport independent ne poate permite acest lucru”, a declarat ministrul australian.

Payne spune că Australia are îngrijorări similare Statelor Unite, preşedintele Donald Trump acuzând OMS că este prea apropiată de China şi că a gestionat prost criza de sănătate, mai ales la începutul ei.

Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei americane la OMS, care se ridică la 400-500 de milioane de dolari pe an.

„Nu sunt sigură că o organizaţie de sănătate responsabilă de difuzarea unei mari părţi a comunicării şi implicată într-o largă măsură în intervenţia precoce poate proceda la această anchetă”, a subliniat Payne.

În opinia ei, consecinţele pandemiei vor afecta „în mod sigur” relaţiile dintre Australia şi China. Ea s-a declarat totodată sceptică în privinţa transparenţei regimului comunist de la Beijing.

Colegul ei de la Ministerul Sănătăţii Greg Hunt s-a declarat la rândul său favorabil deschiderii acestei anchete, apreciind că Australia a reuşit să limiteze propagarea coronavirusului luând în parte decizii împotriva recomandărilor OMS.

Australia, care numără 6.586 de cazuri de contaminare, dintre care 70 fatale, a fost una dintre primele ţări din lume care şi-a închis graniţele pentru călătorii din China.

Citeste si: CORONAVIRUS: Moarte bătrânilor, așa vrea FMI-ul și UE

„În raport cu media mondială, Australia a fost capabilă să atingă rezultate bune în materie de bilanţ uman datorită experţilor noştri medicali”, a declarat Hunt.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply