Quantcast
Craciun însangerat pentru creștinii din Nigeria: Peste 40 au fost ucisi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Craciun însangerat pentru creștinii din Nigeria: Peste 40 au fost ucisi

Un creștin a fost ucis și 53 au fost răpiți pe 25 decembrie în statul Kaduna din sudul Nigeriei, după ce alți peste 40 de creștini au fost uciși în săptămâna premergătoare Crăciunului, au spus surse locale pentru Morning Star News. Deși au fost chemate forțele de ordine la numărul de urgență, după câteva apeluri nepreluate, telefonul a sunat ocupat. Poliția nu a intervenit.

Islamiștii fulani și alți teroriști au atacat pe 25 decembrie satul Angwan Aku din regiunea Kajuru, în jurul orei 10 dimineața, a declarat James Akawu, rezident din zonă.

Nu este un atac izolat. În regiunea Kaura, locuitorii au spus că teroriștii musulmani au ucis 40 de creștini în localitatea Mallagum pe 18 decembrie și au incendiat peste 100 de case. Alți trei creștini au fost uciși în Kagoro pe 23 decembrie, au spus surse din zonă.

Liderii creștini din Nigeria au explicat că atacurile teroriștilor fulanii asupra comunităților creștine din Nigeria sunt inspirate de dorința lor de a prelua cu forța pământurile creștinilor și de a impune islamul.

În Clasamentul Mondial Open Doors din 2022 a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin, Nigeria a ajuns pe locul șapte, de pe locul 9 în anul precedent.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply