Stiri externe

Creștini californieni au serbat Paștele în spațiul oferit de musulmani

Evenimentul a fost determinat de faptul că cei 500 de credincioşi ai Centrului Spiritual Life din Sacramento nu au mai putut organiza serviciile religioase în locul pe care îl închiriau de 12 ani, deoarece contractul expirase pe 31 martie, informează Sacramento Bee.

crestinii_din_california_au_sarbatorit_pastele_la_moschee (Foto: sacbee.com)Pastorul Michael Moran a căutat o soluţie, dar nu a găsit niciun spaţiu liber în scurtul timp pe care îl avea la dispoziţie. După un vis care l-a făcut să ia în consideraţie sediul Ligii Musulmanilor, care se află lângă moscheea acestora, Moran a decis să ia legătura cu Metwalli Amer, care se ocupă de centrul Ligii.

Deşi Centrul Islamic nu a găzduit niciodată o comunitate religioasă creştină, Amer şi administratorii centrului au fost de acord ca acesta să fie folosit cu ocazia Paştelui, iar răspunsul lor afirmativ a generat o prezenţă foarte mare la slujba de duminica trecută. Numărul mare de participanţi l-a determinat pe  pastor să organizeze 2 slujbe, una de la ora 8:30, a doua de la ora 11.

Nu toţi au fost la fel de încântaţi de decizie. Criticii, prin care se află şi Michael Tate, susţin că un asemenea eveniment ar putea să îi facă pe credincioşi să creadă că islamul şi creştinismul au teme comune, ceea ce este, în opinia lui, greşit.

semneletimpului.ro

Citește și:  Papa Francisc: ‘Totul va fi bine! Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt’
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 20

Close