Quantcast
Creștinii, mai dispuși la adulter decât musulmanii (studiu) – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinii, mai dispuși la adulter decât musulmanii (studiu)

Deși mișcarea creștină pro-abstinență „True love waits” (Adevărata dragoste așteaptă) se bucură de notorietate la nivel mondial, totuși, cei mai predispuși să practice abstinența de la relații sexuale premaritale sunt musulmanii și hindușii.
Foto: The TelegraphAceasta este concluzia unui studiu publicat în American Sociological Review, care a descoperit că, cel puțin în țările în curs de dezvoltare, credincioșii musulmani și cei hinduși sunt mult mai rar implicați în relații extraconjugale.

„Toate marile religii ale lumii descurajează sexul în afara căsătoriei, însă nu toate sunt la fel de eficiente în a modela comportamentul credincioșilor,” a explicat Amy Adamczyk de la John Jay College of Criminal Justice (SUA), co-autor al studiului, împreună cu Brittany E. Hayes.

Ideea studiului a pornit de la o descoperire anterioară vizând faptul că în țăile cu populații mari de musulmani se înregistrează o prevalență mai mică a infectării cu HIV/SIDA. „Am încercat să văd de ce e așa,” a spus Adamczyk, care mărturisește că unul dintre factorii luați în calcul a fost rata scăzută a sexului în afara căsătoriei, relatează Religion News.

Sursa:semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply