Creștinii, victime ale „epurării etnice” în Siria

Asculta informatia

În timp ce atenția lumii este concentrată asupra abuzurilor privind drepturile omului exercitate de forțele anti-guvernamentale din Siria, puțini știu că militanții extremiști islamici au expulzat cea mai mare parte a creștinilor din Homs.

syria violence (Foto: csmonitor.com)Militanții au alungat 90% dintre creștinii din Homs și le-au ocupat casele, informează agenția de știri catolică Fides, care citează un comunicat al Bisericii Ortodoxe Siriene. Nota informativă reclamă existența unui proces de „epurare etnică a creștinilor”, pus în aplicare de membrii brigadei Faruq, o grupare islamistă extremistă care are legături cu Al-Qaida.

Potrivit estimărilor, circa 10% din populația de 23 de milioane a Siriei sunt creștini care, în general, și-au arătat sprijinul pentru președintele Bashar Assad, un musulman șiit care a protejat, până acum religiile minoritare. Însă cea mai mare parte al musulmanilor din Siria sunt suniți, adică au vederi opuse șiiților.

Creștinii sunt ținte ale atacurilor extremiștilor și în alte orașe. În Aleppo, o mașină a explodat în vecinătatea școlii de preoți franciscani, a relatat Vicarul Apostolic al orașului sirian, citat de Christian Post. Și în Damasc au avut loc explozii. „Acestea sunt semne rele pentru minorități,” a declarat vicarul, înainte de a-și mărturisi încrederea că „pacea se poate întoarce: pentru aceasta ne rugăm noi, creștinii, constant.”

semneletimpului.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *