Quantcast
Creștinismul și a doua cea mai mare sărbătoare din an, Halloweenul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinismul și a doua cea mai mare sărbătoare din an, Halloweenul

Creștinismul are de înfruntat an de an problema sărbătorii Halloweenului, care are origini păgâne. Mulți părinți creștini aleg să își reatragă copiii de la evenimentele organizate în școli, pe când alții adoptă o atitudine mai moderată. Mai departe, unele biserici văd în asta un prilej de evanghelizare și ca atare sunt total implicați în ocazie. Dar este cu adevărat Halloweenul atât de semnificativ?

Foto:dreamstime.comDa, este. Iar ceea ce îl face este puterea comercială pe care o are. În termeni de activitate economică pe piața bunurilor de larg consum și al industriei de divertisment, Halloweenul este întrecut doar de Crăciun. Impactul economic al acestei sărbători a depășit 8 miliarde de dolari în 2012.

Rădăcinile păgâne ale sărbătorii sunt bine documentate. Originea se trage din festivalul celtic Samhain, care marca sfârșitul verii și chema iarna, ca anotimp al morții și întunericului. Încă există numeroase dispute privind practicile oculte care s-ar fi făcut atunci, dar rădăcinile păgâne sunt indiscutabile.
Harold Myra, președintele Christianity Today spune că tradiția costumării vine din credința celticilor că Samhain, zeul morții, trimitea în timpul sărbătorii spirite rele să atace oamenii și aceștia scăpau doar dacă se deghizau ca ele.
Dr. Albert Mohler Jr., președinte al Southern Baptist Theological Seminary atrage atenția că Halloweenul nu este același lucru ca și Crăciunul, și că este doar o ocazie în care creștinii trebuie să își aducă aminte că spiritele rele există și că Diavolul se va folosi de orice oportunitate să își „trâmbițeze celebritatea”, scrie Mohler pe site-ul său oficial.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply