Credincioșii musulmani din întreaga lume au încheiat ieri Ramadanul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Video

Credincioșii musulmani din întreaga lume au încheiat ieri Ramadanul

Asculta informatia

Mii de musulmani din România s-au rugat ieri, pe stadionul Dinamo din București, pentru a marca festiv încheierea Ramadanului. Sărbătoarea Eid el Fitr este celebrată de credincioșii islamici din întreaga lume.

Foto: infocrestin.roEid este un cuvânt arab care înseamnă „sărbătoare”, în timp ce Fitr înseamnă „încetarea postului”. Prima zi de Eid deschide totodată Ramadan-Bairam-ul, timp în care credincioșii musulmani oferă cadouri celor dragi, își vizitează rudele și mănâncă mâncăruri tradiționale.
Timp de 30 de zile, cat a durat Ramadanul, musulmanii adulţi s-au abţinut de la mâncare şi apă, fumat și relații sexuale, de la răsărit, până la apus.

Ramadanul (luna de post) este unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului – alături de Shahada (mărturisirea credinţei), Salah (rugăciunea făcută de 5 ori pe zi), Hajj (pelerinajul la Mecca pe care fiecare musulman trebuie să-l facă măcar o dată în viaţă) şi Zakat (cota anuală din profitul personal, pe care fiecare musulman cu posibilităţi o va da celor nevoiaşi). Credincioşii musulmani consideră Ramadanul a noua lună a calendarului, care durează 29 sau 30 de zile şi este o lună de post. Este considerată luna pocăinţei şi a sacrificiului, iar punctul ei focal este sărbătorirea timplui în care profetul Mahomed a primit revelaţia coranică.

Galerie video

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

Close