Quantcast
Credincioasă filmată când freca un mănunchi de măști noi de racla Cuvioasei Parascheva: “Le duc acasă, pentru familie” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Credincioasă filmată când freca un mănunchi de măști noi de racla Cuvioasei Parascheva: “Le duc acasă, pentru familie”

Asculta informatia

Gesturi disperate ale credincioșilor ortodocși în pandemie. La procesiunile de la Iași dedicate Cuvioasei Parascheva, o femeie a fost surprinsă când freca un mănunchi de măști noi de racla cu moaște, în speranța că îi va proteja mai mult pe membrii familiei.

La Iași, o femeie a fost surprinsă cu un mănunchi de măști de protecție în timp ce le freca de plexiglasul raclei cu moaștele Cuvioasei Parascheva.

Credincioasa, o româncă din Bistrița-Năsăud care locuiește de 20 de ani în Italia, spune că a făcut gestul cu credința că sfânta o va ajuta. Despre cele aproximativ 10 măști pe care le-a sfințit la raclă, afirmă că le va duce acasă, familiei.

“Am simțit, așa, o chemare și… Sunt 5 sau 6 ani și în fiecare an eu vin aicea. Locuiesc în Italia, sunt cetățean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei. Anul ăsta soțul meu a fost foarte bolnav. Sunt măritată cu un italian. Foarte mult ajutorul îl simt. Le duc acasă  pentru ei”, a declarat femeia, potrivit ziare.com.

Câteva zeci de mii de credincioși au trecut prin fața raclei cu moaștele Cuvioasei Parascheva, din 9 octombrie și până în prezent. Timpul de așteptare al pelerinilor este de aproximativ 20 de minute, comparativ cu 12-24 de ore în anii precedenți.

Credincioșii trebuie să poarte mască când trec prin fața moaștelor, dar nu le este interzis să sărute racla.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply