Quantcast
Creşte numărul femeilor răpite şi convertite forţat în Egipt – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creşte numărul femeilor răpite şi convertite forţat în Egipt

Odată cu revoltele care au dus îndepărtarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, numărul de cazuri de răpiri şi convertiri forţate a creştinilor copţi a crescut, în special în rândul femilor, conform unui raport publicat recent.
femeie_egiptRaportul a fost comandat de organizaţia Christian Solidarity International (CSI) şi arată cu certitudine cum „femeile şi fetele creştine sunt răpite sau atrase în căsătorii forţate cu bărbaţi musulmani, sau sunt forţate să renunţe la credinţă şi să se convertească la islam,” relatează Christian Post. De obicei convertirile au loc după ce femeile sunt ameninţate şi abuzate fizic.
Într-un raport al CSI din 2009, se sugerează că sunt corpuri guvernamentale implicate în aceste acţiuni ilicite. Autorii raportului sunt Michele Clark, profesor de la George Washington University şi Nadia Ghaly, militant pentru drepturile omului. Pe perioada revoltelor din noiembrie 2011, când a fost studiată această situaţie, egiptenii au fost martorii ridicării la putere a Frăţiei Musulmane şi a altor forţe islamiste fundamentaliste.
Directorul CSI- SUA, dr. John Eibner, a cerut deja ajutorul Departamentului de Stat american şi mai multor organizaţii non-guvernamentale specializate în drepturile femeilor, pentru a pune presiune pe anumite corpuri guvernamentale care nu au luat nicio acţiune împotriva persecuţiei femeilor în Egipt.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply