Quantcast
Creștin ARS de viu de propria familie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștin ARS de viu de propria familie

Un evanghelist creștin neafiliat cu nici o organizație de misiune a fost ars de viu de către familia sa și de localnici în districtul Bankura din Bengalul de Vest, India, pe 14 august, titrează CSW – Christian Solidarity Worldwide .

Victima, pe care sursele CSW au numit-o doar Madhavan, locuia în satul Gobindapur din districtul Jhargram din Bengalul de Vest. El era singurul convertit la creștinism din familia sa extinsă și lucrase cu un evanghelist local pe nume Tanmoy Shaikh în districtul Bankura.

Surse de la fața locului au declarat pentru CSW că, atunci când Madhavan a mers în vizită la familia sa pentru o nuntă la începutul lunii august, copiii săi i-au distrus Biblia și l-au hărțuit verbal. De asemenea, familia sa l-ar fi presat să renunțe la credința creștină înainte de nuntă, însă Madhavan a refuzat să facă acest lucru.

Ulterior, pe 14 august, propria soție și fiul lui Madhavan au intrat în biserica din Bankura unde se afla Madhavan și au început să-l bată crunt și l-au forțat să meargă  acasă. Pe drum el a fost târât într-o pădure de membrii familiei sale și de localnici care au turnat benzină peste el și l-au ars de viu.

De asemenea,  CSW a aflat și că poliția a refuzat să ia vreo măsură ca răspuns la această crimă, invocând faptul că este vorba despre o problemă de familie și că nu au vrut să intervină. Ostilitatea față de creștini este comună în regiunea Bengalului de Vest și, prin urmare, niciun sătean nu a dorit să vorbească despre crimă.

Președintele CSW, Mervyn Thomas, a declarat: „CSW condamnă cu tărie uciderea oribilă a evanghelistului Madhavan. Este profund dezamăgitor să vedem că oficialii poliției nu au înregistrat nici măcar o plângere, cu atât mai puțin să ia vreo măsură ca răspuns la acest act îngrozitor. Îndemnăm guvernul Bengalului de Vest și guvernul central al Indiei să se asigure că se face dreptate în acest caz și că autorii nu se bucură de impunitatea care înconjoară adesea astfel de crime în India.”

SURSA: stiricrestine.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply