Creştin marocan, închis din cauza credinţei sale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Persecutii

Creştin marocan, închis din cauza credinţei sale

Asculta informatia

Un creştin marocan a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare şi amendat cu 5.000 de dirham (600 $) pentru că „zdruncină credinţa musulmanilor”.

Foto:historiasdenuestroplaneta.comMohamed El Baldi, de 34 de ani, din oraşul Ain Aicha, în apropiere de Fes, a fost arestat pe motivul credinţei sale şi a faptului că făcea evanghelizare, iar locuinţa sa a fost supusă unei percheziţii în care i-au fost confiscate cărţi creştine şi Biblia, noteazăchristiantoday.com .

Bărbatul s-a convertit la creştinism acum 7 ani, are prieteni americani creştini, care i-au dăruit materiale religioase şi frecventează întâlnirile creştine din Meknes şi Rabat. Din cauza convertirii sale, a întâmpinat probleme chiar şi în familia sa. Se spune că în timpul procesului, mama sa, foarte nervoasă i-a cerut lui Alah să se răzbune pe cei care i-au „sucit” mintea fiului ei.

Potrivit articolului 220 din Codul Penal Marocan, prozelitismul este interzis. Încălcarea acestei legi este pedepsită cu închisoare de 3-6 luni şi amendă de 200-500 de dirham, însă în cazul lui El Baldi, legea a fost mult mai severă. Marocul, cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, dintre care mai bine de 99% sunt musulmani, este una dintre ţările în care creştinismul întâmpină foarte mari greutăţi şi în care creştinii sunt consideraţi un pericol.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close