Quantcast
Creștin ucis de musulmanii radicali – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștin ucis de musulmanii radicali

Un tată a patru copii, în vârstă de 37 de ani a fost ucis pe 2 ianuarie după ce a participat la o dezbatere apologetică creștin-musulmană din estul Ugandei, la care 13 musulmani și-au pus credința în Hristos, raportează Morning Star News.

Ahamada Mafabi se întorcea de la dezbaterea din Nakaloke, districtul Sironko din afara Mbale, când bărbați pe două motociclete care strigau sloganul jihadist, „Allah Akbar [Allah este mare]”, l-au dat jos de pe motocicletă și i-au tăiat gâtul cu un cuțit, a spus unul dintre creștinii trimiși să-l escorteze.

Atacul a avut loc în jurul orei 22.00. în localitatea Mbale, a spus pastorul său, al cărui nume este ascuns din motive de securitate. Era păzit de doi bărbați pentru că primise amenințări cu moartea: „Mafabi, încetează cu blasfemia ta de a-l echivala pe Issa [Isus] cu Dumnezeu, numindu-l Fiul lui Dumnezeu.”

Mafabi părăsise Islamul pentru a-și pune credința în Hristos în decembrie 2020. Pedeapsa pentru părăsirea islamului este moartea. Musulmanii reprezintă 12% din populația Ugandei, cu concentrații mari în zonele de est ale țării.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply