Quantcast
Creștini din Libia – în drum spre execuție – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștini din Libia – în drum spre execuție

Afficher l'image d'origine

Ultimele vești din această parte de lume sunt constituite din câteva poze postate astăzi de canalul media Al Jazeera. Imaginile au ca subiect mai mulți creștini copți îmbrăcați în „hainele martirului” – așa cum sunt cunoscute combinezoanele portocalii – semn că vor fi executați în cel mai scurt timp.

 

Persecuția creștinilor în Orientul Mijlociu s-a extins și asupra țărilor musulmane din nordul Africii. Dacă în Egipt, în anul 2014, s-a afirmat public de către Frăția Musulmană „islam sau moarte”, în luna februarie a anului 2015 creștinii din altă țară nord-africană suferă.

Libia este un stat în care trăiesc aproape 500.000 de creștini aparținând Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei și a toată Africa, dar mai ales Bisericii Copte Egiptene. Ultimele vești din această parte de lume sunt constituite din câteva poze postate astăzi de canalul media Al Jazeera. Imaginile au ca subiect mai mulți creștini copți îmbrăcați în „hainele martirului” – așa cum sunt cunoscute combinezoanele portocalii – semn că vor fi executați în cel mai scurt timp.

Ostaticii sunt ținuți în cuști de animale, înconjurați de o mulțime de luptători jihadiști, probabil în drumul spre locul de execuție.

Conform informațiilor oferite de autoritățile egiptene, creștinii din imagine fac parte dintre cei 21 de copți răpiți din Egipt, la sfârșitul lunii decembrie 2014.

www.doxologia.ro

Citeste si: Mii de martiri creştini crucificaţi în Siria

Creştin crucificat prezentat de propaganda ISIS

Vezi si: SIRIA: 250 de copii omorati într-un malaxor de aluat și șase brutari arsi în cuptor

Despre Info Crestin News

Leave a Reply