Quantcast
Creștinii din Ierusalim denunță tot mai multe acte de vandalism – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinii din Ierusalim denunță tot mai multe acte de vandalism

 

După o serie de atacuri asupra mai multor locuri creștine, comunitatea creștină din Ierusalim spune că se simt din ce în ce mai hărțuite.

Potrivit  Reuters , timp de câteva săptămâni, membrii comunității creștine din Orașul Vechi al Ierusalimului au raportat că au fost victime ale „hărțuirii și intimidării tot mai mari din partea ultranaționaliștilor evrei violenți”.

La începutul lunii ianuarie 2023, pe pereții mănăstirii armenești Sf. Iacob au fost mâzgălite în ebraică graffiti care pretindeau „Moarte armenilor” și „Moarte creștinilor”.

În aceeași perioadă, zeci de morminte dintr-un cimitir protestant din Ierusalim au fost vandalizate.

Pe 2 februarie, Capela Condamnării din Ierusalim a fost ținta unui act de vandalism . Un bărbat înarmat cu un ciocan a lovit statuia lui Hristos de mai multe ori înainte de a fi arestat de poliție.

De la revenirea la putere a guvernatorului de extremă dreapta Benjamin Netanyahu la sfârșitul lui decembrie 2022, bisericile din Ierusalim au raportat într-adevăr o creștere a atacurilor împotriva lor. Reuters raportează că acest lucru a dus la creșterea patrulelor de poliție în jurul locurilor creștine din oraș.

Cu toate acestea, potrivit părintelui Aghan Qoqashian, cancelarul Patriarhiei Armene a Ierusalimuluia denunta ca  guvernul israelian nu a luat nicio măsură concretă împotriva acestor atacuri.

„Când nu există o reacție strictă din partea guvernului, nu numai că încurajează acești oameni să se comporte în același mod, dar ne dă și sentimentul că guvernul vrea să facă acest lucru față de minoritățile creștine”, a afirmat el.

Deja, în decembrie 2021, liderii Bisericilor din Ierusalim au raportat că creștinii au „devenit ținta unor atacuri repetate ale unor grupuri radicale și marginale”  în Țara Sfântă, denunțând inacțiunea autorităților israeliene.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply