Quantcast
Creştinii din Israel sunt ameninţaţi cu moartea de către ISIS, în timpul Ramadanului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creştinii din Israel sunt ameninţaţi cu moartea de către ISIS, în timpul Ramadanului

Asculta informatia

Militanţi islamişti ce afirmă că sunt reprezentanţi ai grupului terorist ISIS în Ierusalim au ameninţat cu o „curăţare” a Israelului de creştini şi „necredincioşi” dacă aceştia nu abandonează ţara. Extremiştii acuză creştinii că îi încurajează pe musulmani să-şi abandoneze religia.

isis-in-syria

„Cei care lucrează cu sioniştii şi de asemenea îi încurajează pe musulmani să-şi abandoneze religia, să fie mai laici şi mai deschişi, propagând răul”, se poate citi pe unele tractate scrise în arabă şi difuzate pe străzile din Ierusalimul vechi şi din zonele arabe din Cisiordania. „Ei ne iau musulmanii şi-i îndepărtează de noi. Ştim unde sunt, dar avem nevoie de ajutor pentru a-i putea găsi pe toţi – pe toţi aceşti colaboratori creştini”.

Mesajul continuă: „Soldaţii ISIS vor lucra pentru a-i omorî pe toţi aceştia pentru a curăţa ţara de ei … vor curăţa această ţară şi cartierul musulman (din Ierusalim n.tr.) de aceşti creştini, în timpul acestui Ramadan”. Şi de asemenea avertizează: „Datorită faptului că creştinii au violat Pactul lui Omar (făcut atunci când musulmanii au cucerit Ierusalimul), vom face acest lucru. Aşa că le spunem creştinilor şi necredincioşilor: plecaţi acum sau vă vom omorî până ce nu se apropie Fitr (sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului). Şi veţi fi sacrificaţi aşa ca şi oile. O lună este suficient ca să plecaţi”.

Informaţii de ultimă oră din Israel afirmă că ISIS nu are o prezenţă operativă în Israel dar dispune de un număr semnificativ de simpatizanţi islamişti, unii dintre ei unindu-se la autoproclamatul califat islamic din Irak şi Siria. De asemenea există informaţii că steagul ISIS flutură pe Muntele Templului, locul cel mai sfânt pentru creştini, iudei şi musulmani.

Rabinul Yehuda Glick, un activist de pe Muntele Templului a descris situaţia ca „foarte îngrijorătoare”.„În general situaţia între conducătorii musulmani, care din anumite motive sărbători precum Ramadanul sunt interpretate imediat ca celebrări ale violenţei şi a terorii, este ceva ce este foarte trist, în special în partea musulmană”, a spus Glick. „Bineînţeles, noi credem că guvernul Israelului trebuie să pună în practică şi să facă ordine pe Muntele Templului. Muntele Templului nu trebuie să fie un loc pentru demonstraţii şi în nici un caz pentru ISIS. Sper că autorităţile şi poliţia vor lua măsuri ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”.

În timpul sărbătorii sfinte a musulmanilor, a Ramadanului din acest an, a avut loc o creştere a atacurilor ISIS în afara Irakului şi Siriei, respectând directivele purtătorului de cuvânt al acestei organizaţii Abu Muhammad al-Adnani, care a spus că această sărbătoare trebuie să se transforme „într-un timp de calamităţi pentru necredincioşi … şiiţi şi musulmani apostaţi”.

Zeci de persoane au murit în urmă cu 10 zile în trei atacuri separate în Franţa, Tunisia şi Kuweit, pentru care ISIS şi-a revendicat responsabilitatea.

Ostilitatea contra creştinilor din Israel a crescut în ultimul timp, prin provocarea unui incendiu la începutul lunii iunie în Biserica Înmulţirii Pâinilor şi Peştilor din Tabgha, situată pe ţărmul Mării Galileii, aproape de locul în care Domnul Isus a hrănit 5 000 de persoane prin minunea înmulţirii pâinilor. De data aceasta cei care au provocat incendiul au fost fundamentaliştii evrei care au lăsat inscripţii în biserică în ebraică pe care se putea citi: „Dumnezeii falşi vor fi eliminaţi”.

În aceeaşi ordine de idei, grupul terorist Al-Shabaab, care în aprilie a asasinat 152 de persoane în Kenya, în majoritate studenţi creştini, au promis că vor ataca „necredincioşii” pe toată durata Ramadanului. Farier, liderul grupării Al- Shabaab, a spus luna trecută că grupul său va ataca pe toţi necredincioşii, inclusiv pe creştini, în timpul Ramadanului.

„Am planificat să le dăm necredincioşilor din Kenya o adevărată savoare a jihadului (războiul sfânt) în următoarele zile şi săptămâni”, a spus unul din comandanţii grupării, adăugând că-şi vor focaliza distrugerile spre sectorul educativ şi spre sectorul afacerilor.

Sursa: The Christian Post

Pentru Știri Creștine Beni Drădici

Sursa:  www.stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply