Quantcast
Creștinii persecutați din republica islamică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinii persecutați din republica islamică

În timp ce SUA se pregătește să reia negocierile cu Iranul legat de programul său nuclear, unii spun că prizonierii persecutați din republica islamică trebuie să facă parte din negocieri. Jennifer Wishon are detalii.

Youcef Nadarkhani este liderul Bisericii Evanghelice din Iran. El păstorea o biserică frumoasă de 400 de membri când a fost arestat brutal în 2018. A fost cea mai recentă interacțiune cu autoritățile islamice dintr-o serie mai lungă, care include condamnarea la moarte, toate pentru că practica credința sa creștină. În acest moment este încarcerat la închisoarea Evin, cunoscută la nivel național, și el nu este singurul. Iranul maltratează regulat, încarcerează și torturează non-musulmanii.

Guvernul iranian trebuie tras la răspundere pentru tratamentul oribil față de pastorul Youcef. Acum, în timp ce administrația Biden face demersuri pentru reluarea negocierilor cu Iranul în ce privește programul său nuclear, avocații libertăților religioase spun că SUA trebuie să folosească fiecare pârghie pentru a-i ajuta pe cei persecutați. Încarcerarea nejustificată și continuă a prizonierilor, precum cea a pastorului Youcef, pune tot mai mult în pericol poziția deja instabilă a Iranului.

Comisarul Johnnie Moore l-a citat pe Wang Xiyue, un american ținut captiv trei ani în aceeași închisoare unde este și pastorul Youcef. Iranul a demonstrat că își schimbă comportamentul doar ca răspuns la forță în forma presiunilor la nivel internațional impuse de SUA. Dacă administrația curentă revine la acordul JCPOA fără să impună nimic Iranului în afară de cele ce țin de amenințarea nucleară, aceasta va face ca SUA să nu mai aibă nicio pârghie asupra regimului.

Diplomația nu poate supraviețui fără autoritate. În timpul unei audieri s-au făcut apeluri către administrația Biden pentru a evidenția programul Prizonierii Conștiinței, sponsorizat de comisia SUA pentru libertate religioasă la nivel internațional. Membrii familiei au pledat pentru cei dragi ai lor care au fost închiși pentru credința sau crezul lor. Susanna Koh vorbea despre soțul ei, Raymond, care a fost pastor al Bisericii Evanghelice din Malayesia, înainte să dispară ca urmare a unei răpiri bine organizate. Îi place să spună povești biblice oricui este dispus să asculte.

De când comisia a demarat programul Prizonierii Conștiinței, au fost eliberați 14 oameni. Jennifer Wishon, pentru Știrile CBN.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply