Quantcast
Crestinii, persecutati in China: Actiunea comandata de autoritati – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Crestinii, persecutati in China: Actiunea comandata de autoritati

Echipe de muncitori au inceput demolarea unei biserici protestante din China care devenise recent un simbol al rezistentei impotriva regimului draconic instituit de Partidului Comunist Chjinez fata de religia crestina.Catedrala, aflata intr-un oras de coasta dintr-o zona foarte bogata numita “Ierusalimul Estului”, a intrat in centrul atentiei la inceputul lunii, cand mii de crestini au facut un lant uman in jurul ei dupa ce au fost anuntate planurile de demolare a acesteia, scrie The Telegraph.

Membrii comunitatii i-au acuzat pe liderii comunisti din provincia Zheijiang ca au ordonat o ofensiva impotriva bisericii in cadrul careia urmeaza sa fie daramate si alte 10 locuri de rugaciune.

Oficialii chinezi au respins acuzatiile, spunand ca biserica a incalcat regulile de constructie.

Dupa ce comunitatea din zona s-a mobilizat la inceputul lunii, liderii acesteia pareau sa fi ajuns la un compromis cu autoritatile, iar oamenii s-au retras de la proteste. Pacea a fost aparenta, pentru ca in ultimele zile mai multi membri ai comunitati crestine au inceput sa fie agresiti si arestati de autoritati.

In cele din urma, echipele de demolare au inceput daramarea constructiei luni dimineata. “Toate drumurile sunt blocate, nu se poate ajunge in apropierea bisericii”, a declarat un lider protestant local.

Chen Yilu, liderul Seminarului Teologic din Nanjing, a declarat ca incidentul va aduce prejudicii imaginii Partidului Comunist si ca “deterioreaza stabilitatea sociala”. El a cerut Beijingului sa intervina “cat de repede posibil perntru a preveni deteriorarea situatiei”.

Un expert in religiile din China, Fenggang Yang, a declarat intr-un interviu recent ca, pana in 2030, comunitatea crestina din China va va fi mai numeroasa decat cele din BraziliaMexic si Statele Unite.

La inceputul anului, Feng Zhili, liderul Comisiei pentru afaceri etnice si religioase din Zheijiang, a atras atentia ca raspandirea crestinismului este “prea excesiva si haotica”.

El a avertizat si ca, in curand, crestinii chinezi trebuie sa se pregateasca pentru reactia autoritatilor comuniste, care vor incerca sa stavileasca forta crestinismului in China.

www.ziare.com

Despre

Leave a Reply