Quantcast
Creştinii se răzbună pentru atacurile din Nigeria – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creştinii se răzbună pentru atacurile din Nigeria

Mai mult de 100 de persoane au murit duminică după mai multe atacuri cu bombă la biserici din nordul Nigeriei şi revolte din partea creştinilor, care au început să îi atace la rândul lor pe musulmani, după ce au văzut că forţele statului nu reuşesc să împiedice atacurile asupra creştinilor.
kaduna_nigeria_01Mai multe bombe au explodat în faţa a trei biserici din statul nordic Kaduna, ucigând 23 de persoane. Autorităţile au interzis celor 7 milioane de locuitori să îşi părăsească locuinţele pentru 24 de ore, pentru a evalua situaţia. Atacurile nu au fost încă revendicate, dar similarităţile par să indice spre gruparea teroristă Boko Haram, care este responsabilă pentru moartea a mai mult de 1.000 de oameni din 2009.
După ce au auzit despre explozii, mai mulţi tineri creştini au ieşit pe drumul principal care duce spre capitala Abuja, atacând motociclişti care arătau a musulmani. Grupuri de creştini înarmaţi cu bâte şi macete au ieşit pe străzile din oraşul Kaduna, au relatat cei de la Crucea Roşie, conform AFP.
În total, mai mult de 100 de oameni au murit în violenţele de ieri. Oamenii şi-au anulat drumurile spre Abuja din cauza „numărului mare de protestatari creştini care au cucerit toate străzile,” povesteşte un bărbat pentru AFP.
Violenţele din Nigeria au fost condamnate de către Vatican. „Caracterul sistematic al atacurilor de duminică este oribil şi inacceptabil şi scoate la iveală un plan absurd bazat pe ură, din partea grupurilor extremiste din nordul Nigeriei,” a declarat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi.

Citeaza:semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply