Quantcast
Creștinii sprijină supraviețuitorii cutremurului devastator din Turcia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinii sprijină supraviețuitorii cutremurului devastator din Turcia

Asculta informatia

Agențiile creștine de dezvoltare fac apel la rugăciune și donații pentru a oferi sprijin și asistență practică persoanelor afectate de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria.

Salvatorii au lucrat non-stop pentru a scoate supraviețuitorii din dărâmături de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 pe care a avut loc luni la primele ore ale zilei.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență pentru trei luni în provinciile cele mai afectate. 

Christian Aid , Tearfund  și CAFOD  sunt printre agențiile de dezvoltare care au lansat apeluri de urgență pentru Turcia și Siria, unde partenerii locali sunt deja pe teren. 

Patrick Watt, CEO Christian Aid, a declarat: „Scenele de la acest dezastru sunt sfâșietoare. Și chiar înainte de aceste cutremure devastatoare știam că peste patru milioane de oameni au nevoie de ajutor numai în nord-vestul Siriei.

Încă înainte de cutremur, situația din regiune era deja proastă, 80% dintre oameni trăind în sărăcie. Rezultatele conflictului se resimt și astăzi, cu o economie în colaps și cu milioane de oameni care au fost forțați să-și părăsească casele.

Oamenii din Siria și din țările vecine continuă să aibă nevoie de donațiile și rugăciunile tale.

Tearfund a spus: „Fiecare minut contează în cursa disperată de a ajuta oamenii afectați de cutremurul mortal de luni. Biserica se ridică pentru a răspunde – și poți face diferența chiar acum”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply