Quantcast
Creștinii tribali povestesc ororile din valul devastator de atacuri efectuate de naționalistii hindusi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinii tribali povestesc ororile din valul devastator de atacuri efectuate de naționalistii hindusi

Creștinii tribali din statul indian Chhattisgarh continuă să sufere consecințele unei serii de atacuri brutale comise de naționaliștii hinduși în ultimele luni care au dus la peste 2.500 de creștini să rămână fără adăpost și sute de case, să fie vandalizate sau jefuite.

Ferocitatea atacurilor i-a lăsat pe mulți creștini să se simtă traumatizați și să trăiască în mod constant în frică, a potrivit siteului, International Christian Concern.

Un raport recent  al unei echipe de investigare a afirmat că o serie de atacuri asupra creștinilor, care sunt tribali sau indigeni, au avut loc în perioada 9-18 decembrie 2022, în numeroase sate din cele două districte, care au strămutat aproximativ 1.000 de creștini.

Casele lor au fost vandalizate iar bisericile și proprietățile lor au fost  atacate  pentru că refuzau să se „reconverteasca” la hinduism.

În ziua de Anul Nou, o mulțime anti-creștină de aproape 700 de radicali s-a mobilizat în zona populată de creștini din satul Gadhbengal și a distrus case și proprietăți, a spus ICC.

Mai târziu un videoclip  distribuit  de Global Christian Relief, a arătat sute de protestatari înarmați cu pietre, tije de fier și bețe de lemn atacând Biserica Sacred Heart, veche de 50 de ani, din satul Edka din districtul Narayanpur, pe 2 ianuarie.

Atacurile împotriva creștinilor tribali au crescut de când  grupurile hinduse radicale au lansat o campanie în 2020 pentru a opri oamenii tribali sau indigeni din țară să se convertească la creștinism. 

Aceste grupuri au cerut guvernului să interzică celor care se convertesc să primească oportunități educaționale și de angajare.

Chhattisgarh este unul dintre numeroasele state indiene cu legi anti-conversie, iar violența a lăsat comunitatea creștină cu puțină protecție din partea guvernului, a menționat ICC.

Grupul Release International a  prezis  că persecuția va crește probabil în India, unde hindușii radicali par din ce în ce mai încurajați de guvernul de dreapta BJP.

Condițiile de libertate religioasă din India s-au deteriorat drastic în ultimii ani după alegerea prim-ministrului Narendra Modi se arată într-un raport.

 

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply