Quantcast
Creștinism înfloritor în țara în care tipărirea Bibliei este ilegală – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Creștinism înfloritor în țara în care tipărirea Bibliei este ilegală

Probabil, celor mai mulţi le este greu să asocieze o ţară musulmană cu un număr din ce în ce mai mare de creştini, dar aceasta este realitatea Iranului. Biserica creştină din Iran este la ora actuală una dintre cele care cresc cel mai rapid, potrivit Operation World.

descărcare

Deşi se estimează că numărul creştinilor iranieni depăşeşte un milion, aceştia dispun doar de câteva biserici înregistrate, dat fiind faptul că în Iran nu este acceptat creştinismul, iar creştinii nu sunt toleraţi, notează ucb.co.uk.

Odată cu creșterea numărului de creştini, a crescut și numărul măsurilor luate de autorităţile iraniene împotriva lor. Din anul 1990 şi până în prezent, au fost omorâţi 8 pastori, Societatea Biblică a fost închisă, numeroşi lideri de biserici au fost şi sunt în continuare hărţuiţi, arestaţi şi pedepsiţi cu închisoarea, din ce în ce mai multe biserici sunt închise, deși sunt înregistrate (legale), iar creştinii sunt discriminaţi şi marginalizaţi de întreaga societate şi chiar de propria comunitate şi familie. Nimic ciudat şi nelalocul lui dacă se ia în considerare faptul că Iranul se află pe locul 7 în lista Open Doors 2014 World Watch List, lista ţărilor în care persecuţia este extremă.

De multe ori, creștinii apelează la reuniuni secrete, ca să se poată închina – notează cbn.com. În cadrul acestor întâlniri, care se desfăşoară într-o ţară vecină, nemenţionată din motive de securitate, nu departe de graniţa iraniană, participanţii primesc învăţături biblice, iau parte la sacramentul Cinei Domnului pentru prima dată, iar apoi cântă şi se roagă împreună. După câteva întâlniri de genul acesta, unii chiar primesc botezul. De asemenea, aceşti oameni care participă la întâlnirile secrete, simpatizanţi ai creştinismului, învaţă că caute versete în Biblie şi să le memoreze.

Un musulman convertit la creştinism este Daoud, care a cunoscut religia creştină prin intermediul internetului de la alți creştini iranieni. Deşi a fost persecutat şi a suferit torturi fizice, îşi împărtăşeşte azi credinţa cu atenţie şi discreţie printre oamenii din oraşul lui. Majoritatea creştinilor arestaţi şi persecutaţi sunt acuzaţi de spionaj (pentru ţările din Occident), subminare a siguranţei naţionale, apostazie sau de prozelitism (pentru vestirea Evangheliei).

În Iran este ilegală tipărirea Bibliilor sau a cărţilor creştine. Anul trecut, în cadrul unui eveniment religios, a fost anunţat faptul că în următorii trei ani, mii de exemplare ale Bibliei vor pătrunde în Iran pentru a fi distribuite numărului crescând de creştini, notează christian.org.uk via semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply