Quantcast
CRIMELE REGIMULUI IOHANNIS – Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor acuza – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CRIMELE REGIMULUI IOHANNIS – Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor acuza

“Decretul prezidential nu prevede ca dreptul la viata si dreptul la sanatate sa fie derogate… Noi o consideram o crima, pentru ca au murit oameni cu zile… Au murit oameni din niste dispozitii inutile”. Dr. Monica Pop: “Au fost pierdute vieti in zilele acestea, in perioada asta, din cauza altor boli ale unor pacienti care nu s-au putut adresa unui medic”

Regimul Iohannis este acuzat de crime impotriva romanilor. Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu, sustine ca oamenii au murit cu zile in perioada starii de urgenta, din cauza masurilor impuse de autoritati, care au blocat accesul la tratamente si interventii medicale.

Citeste si: Video-Acuzații grave: „Familia a primit 30 milioane să declare că a murit de COVID”

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, de vineri, 8 mai 2020, Vasile Barbu a atras atentia ca decretele presedintelui Klaus Iohannis nu au suprimat nici dreptul la sanatate, nici dreptul la viata, insa cu toate acestea multi dintre romani, care nu sunt infectati cu coronavirus, au ajuns in situatia de a nu primi tratamente medicale pentru bolile de care sufera. Iar asta s-a intamplat, sustine presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, dupa ce spitale, centrele medicale si policlinicile publice sau private au fost blocate pe perioada starii de urgenta, fiind obligate sa nu mai preia decat urgente. Consecinta limitarii acesului la tratamente a fost fie agravarea bolilor, fie provocarea deceselor. “Aceste probe exista, sunt foarte multi pacienti care au murit si foarte multi pacienti care au avut de suferit, iar bolile au avansat”, afirma Vasile Marcu. Acesta dezvaluie ca i-a semnalat situatia extrem de grava inclusiv presedintelui Klaus Iohannis, insa pana in momentul de fata nu a primit niciun raspuns concret.

Prezentam acuzatiile lansate de presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu:

“Trebuie sa spunem ca situatia este foarte grava. E fara precedent in Romania, si nu numai in Romania, in orice tara democratica, in orice tara civilizata. Asa ceva nu se putea intampla. Noi chiar va rugam sa vedeti ca nici decretul prezidential nu prevede ca dreptul la viata si dreptul la sanatate sa fie derogate in favoarea unei situatii speciale de urgenta. Aici s-a comis o greseala grava, si noi o consideram o crima, pentru ca au murit oameni cu zile. Aceste probe exista, sunt foarte multi pacienti care au murit si foarte multi pacienti care au avut de suferit, iar bolile au avansat.

Citeste si: Israel: Rabinii îl acuză pe Netanyahu că dorește microciparea în masă a populației

Calitatea vietii in aceasta perioada a fost un dezastru pentru pacientii cronici si pentru pacientii acuti, sa nu uitam ca au fost si situatii de cazuri acute care au dat suferinta, durere. Este vorba despre pacienti cardiaci, pacienti cu afectiuni ortopedice care dau dureri fantastice, care au consumat cantitati imense de medicamente antiinflamatoare pentru calmarea durerii, oameni care si-au distrus rinichii, ficatul, stomacul, dupa ce au apelat la astfel de proceduri pentru ca erau disperati. Este vorba despre pacienti cu diverse afectiuni cardiace care au dus in final chiar la complicarea bolii, la insuficienta cardiaca si alte afectiuni care nu mai pot fi tratate, si pur si simplu s-a redus speranta de viata a acestor pacienti. Este vorba despre pacienti cu cancere. Se spune ca ei sunt primiti, nu este adevarat. E vorba de pacienti care trebuie sa intre in programul national oncologic si e necesara o serie intreaga de investigatii clinice si paraclinice. E vorba de anumite interventii chirurgicale care aparent nu sunt urgente, dar ele in perioada urmatoare devin urgenta si nu mai pot fi tratate la timp. Asa cum spunea si domnul ministru Tataru intr-o discutie cu mine, cum poti sa stabilesti o urgenta medicala atat timp cat nu este investigat pacientul. (…)

Citeste smai departe pe: luju.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply