Quantcast
CRIZA BISERICII ELIM DIN PHOENIX, ARIZONA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CRIZA BISERICII ELIM DIN PHOENIX, ARIZONA

Suntem condamnati sa fim reali. A recunoaste realitatea,indiferent de circumstante,constitue o conditie esentiala in ceea ce numim noi obiectivitate sau
impartialitate.
Evolutia recenta, in toate planurile(spirituale,relationale,de imagine, etc) a Bisericii Penticostale  Elim din Phoenix Az, ridica cateva semne de intrebare,absolut legitime,privind idealul crestin al unei comunitati romanesti,comunitate care odata era considerata un punct de referinta in miscarea evanghelica din diaspora romana din USA. Descendenta spirituala,pe fondul unei frecvente tot mai reduse le serviciile de inchinare este pentru oricine tot mai evidenta.

Apostolul Pavel,intuind parca vremurile care vor preceda sfarsitul,se adreseaza bisericii din Roma “…stiti in ce vremuri traim”,cu referire si la “asediul spiritual”
la care poate sa fie supusa biserica. Apostolul Ioan,fiind exilat in insula Patmos,in urma revelatiei din partea lui Dumnezeu,printre altele,prezinta in cap.2 din
Cartea Apocalipsa, o situatie neplacuta care poate intervenii in viata unei biserici,si anume posibilitatea retragerii Domnului Isus din mijlocul comunitatii.
Apoc.2-5 :”…voi venii la tine si-ti voi lua sfesnicul din locul locul lui,daca nu te pocaiesti” . Iata deci,posibilitatea stingerii si retragerii treptate si pentru inceput nesesizabile a prezentei si lucrarii duhului din mijlocul unei comunitati. Consecintele sunt dintre cele mai neplacute: dezagregarea progresiva a unitatii fratesti,sau a  ceea ce Biblia numeste partasie !

Pentru cei care au urmarit serviciul de seara a bisericii ELIM,din 22.oct.2012,privelistea oferita a fost una dezolanta,cu nuanta profund pesimista. Decorul
prezentat a uimit asistenta,mai ales in cadrul virtual. S-a putut usor observa  o biserica de jumatate goala.Randurile de scaune fara ocupanti se pare ca este in
crestere.Dintr-un cor numeros,a mai ramas o mana de oameni,(trei frati la bas,trei surori la alt!),care sub bagheta lui Ionutescu canta intr-o anemie remarcabila.Orchestra injumatatita,parca luptand pt. supravietuire,alaturi de un cor de fete care acum reprezinta poate 50% din ceea ce era odata,au impodobit programul. Dar evenimentul cel mai neasteptat si apoi larg discutat,la constituit prezenta ostentativa dar si numerica la anvonul bisericii a unor frati (Alin Calini-diacon,Adrian Cuc-diacon,Avram Ivan-casier,Steve Boros-pastor suspendat,)care au dorit sa transmita un mesaj nu verbal,ci unul de imagine,cu inteles de…forta,de stapani pe situatie ! Scenariul de duminica seara,gandit de acest  grup cu pretentii la conducerea bisericii a fost confirmat si de prezenta,neobisnuita,dar “strategica” a fratelui Vasile Olar(comitet administrativ) ,in randul din fata anvonului,in scopul se pare, de a asigura la nevoie protectia celor mai sus amintiti.Deasemenea,la fel de neobisnuita a fost prezenta si activitatea de supraveghere a fiului dirijorului Ionutescu(dirijor suspendat) ,in holul bisericii,pe toata desfasurarea programului.

Aceasta a fost perceptia multor persoane,care in prima reactie au parasit sala,asteptand afara incheierea serviciului.Precedentul il constitue si faptul ca la
ultima Adunare generala a bisericii,s-a hotarat prin votul a 2/3 din membrii bisericii, excluderea pastorului S.Boros si a dirijorului Ionutescu pentru o perioada nedeterminata,ca urmare a rolului avut in implicarea nejustificata a politiei pe timpul desfasurarii respectivei sedinte.Prezenta acestora la anvon, respectiv la dirijat,pentru multi este considerata un afront la adresa bunului simt , a ordinii interiore si a hotararii unei  bisericii. De remarcat participarea la program a fratelui Husar cu sotia,care a “delectat” biserica cu doua cantari de nuanta veche,in stil autentic …popular.

Abundenta sedintelor bisericii,aspiratia tot mai acerba pentru un loc la anvon,declaratiile mai mult sau putin amenintatoare,impartirea bisericii dupa zone
de origine, interese si preferinte,proliferarea continua a unor sloganuri de tipul ” noi avem puterea” de catre grupul mai sus amintit, dovedesc existenta unei CRIZE  PROFUNDE ,pentru care nu exista decat o singura solutie : POCAINTA fiecaruia,urmata de… RETRAGEREA DIN CENTRU !

Asumarea personala a unor roluri importante in conducerea unei biserici pe baza unei gandiri stereotipe,emanate mai mult din pornirile firii decat dintr-o
ratiune duhovniceasca,corespunzatoare Sfintelor Scripturi,de tipul clasic “fara noi nu se poate”,diminuiaza pana la disparitie lucrarea Duhului si desigur propasirea lucrarii.Consecintele sunt foarte clar vizibile.Poate a sosit ceasul unei evaluari reale a “realitatii “actuale din Biserica Elim,si aceasta printr-o schimbare a modului de gandire .Poate a venit,cum este si normal,timpul …”schimbarii de generatii” !

Precizarea Domnului Isus Christos,capul si mirele bisericii, cred ca ar trebui sa dea de gandit intregii comunitati de la ELIM :
” Adu-ti dar aminte de unde ai cazut;pocaieste-te si intoarce-te la faptele dintai.Altfel iti voi lua sfesnicul…” Apoc 2;5

Zaharia Oprea – Prescott, Arizona
(unul dintre fondatorii bisericii Elim)

Despre

13 Comentarii

 1. In sfarsit o relatare obiectiva.Cine are minte sa priceapa…cred ca durerea pentru acest
  fondator este mare la ceea ce vede si traieste,dar felicitari pentru realism…Zaharia !

 2. Oamenii continua sa mearga la Elim pana cand o ia improsca Politia pe toti de acolo.

 3. George Pacatosu

  Chiar in dimineata aceasta am citit din cuvintu Domnului , Daniel cap.9 si am cugetat adunc . UN OM IN MIJLOCIRE PENTRU POPOR .
  In aceasta biserca nu se gaseste un om sa mijloceasca pentru popor?
  Fratilor este rusinos ,
  Biserica este trupul Lui Cristos…
  Oricit ar fi de rea si de zdrobita.
  Oricit ar fi de goala si nenorocita…
  Cu singele Preasfint a fost platita
  Nu cei ce au scris acest articol o platit ci Isus Cristos el a murit ca sa se gaseasca oameni care sa faca steag si sa-l publice sa vada toti goliciunea biserici?
  POCAINTA POCAINTA POCAINTA CA VINE DOMNUL SI NU SUNTEM GATA.

 4. Biserica este a Domnului, intr-adevar. Insa nu toate reuniunile zise \”crestine\” sunt alte Domnului. Exista reuniuni religioase in care adevarul este calcat in picioare, in care cel rau il asupreste pe cel bun iar ceilalti tac crezand ca asa sunt placuti inaintea lui Dumnezeu. Am vazut o sumedenie de lasi prin biserici, oameni care ii lasa pe cei rau sa-i asupreasca pe cei pasnici si ei continua sa se vada buni in ochii lor. \”Tacand faceti voi dreptate?\” se intreba retoric psalmistul. Nu intotdeauna “tacerea este de aur” sau “intelept este cel care tace”. Asa cum parafraza Vlad Musatescu acest din urma proverb, “inteleptul care tace, ori este prost, ori are gura…plina !” Tacerea, in cele mai multe cazuri reprezinta doar…portia de compromis, de culpabilitate! Nu este suficient sa pretinzi ca te aduni in numele Domnului cand de fapt in acel local se intampla atatea nelegiuiri, cand atatia oameni pleaca devastati de acolo iar asa zisii credinciosi nu au curajul sa spuna raului pe nume iar aroganta si razvratirea unora intrece orice imaginatie.

 5. Prin faptul ca acest Claudiu Ionutescu face pe politistul la biserica, incalca legea in mod flagrant. Chiar director la FBI sa fii, la biserica nu ai voi sa exerciti presiune asupra celorlalti membri pe considerentul ca tu esti ofiter FBI. Daca membrii bisericii Elim se simt timorati de catre Claudiu Ionutescu (tatal acestuia am inteles ca i-a amenintat cu bataia pe mai multi membri din biserica) va rog sa lasati comentarii cu date specifice si pe baza declaratiilor in scris ai membrilor bisericii Elim se poate sesiza presa americana locala si centrala. Exista pana acum mai multe declaratii potrivit carora Cornel Ionutescu i-a spus unui frate ca trece cu microfonul prin el sau le-a spus recent unor tineri ca daca nu parasesc randurile de la cor ii scoate de acolo cu niste picioare in fund. Consider ca Claudiu Ionutescu cunoaste legile din Statele Unite si ar trebui sa se detaseze de tatal insurgent care timoreaza mai multi cetateni americani din biserica Elim invocand mereu calitatea de ofiter de politie a fiului sau, Claudiu.

 6. Locuiesc de peste 20 de ani in Chicago si il cunosc pe Cornel Ionutescu inca de cand era la biserica Philadelphia. Nu-mi vine sa cred cand aud ce abuzuri face acum impreuna cu fiu-sau prin Arizona. Recomandarea mea este sa alertati presa americana, care a rezolvat multe probleme.

 7. Directorul FBI din Chicago in dialog cu presa romaneasca:

  http://stateleunite.net/index.php?c=337

  Nimeni nu este mai presus de lege !

 8. Draga Codruta,

  Este vorba de acelasi interviu publicat in Ziarul de Garda?

  http://www.ziaruldegarda.ro/directorul-fbi-chicago-dialog-presa-romaneasca-din-sua/

  As vrea sa obtin o copie a ziarului in forma tiparita daca se poate. Un avocat roman mi-a spus ca deja au existat cativa politisti romani din SUA destituiti pentru coruptie.

  In SUA legile sunt destul de aspre. In Arizona am inteles ca seful politiei dintr-un oras de acolo a fost destituit doar pentru faptul ca a aparut in costum de ofiter pe situl bisericii Church for The Nations (a primit un vot de neincredere din partea colegilor).

  Pe langa FBI ar trebui consultati sefii de politie sa afle si romanii din SUA care sunt responsabilitatile si obligatiile ofiterilor de politie si sa nu se lase intimidati cand acestia incalca legea.

 9. Daca fiul lui Ionutescu vrea sa joace rolul de politist (sa restabileasca ordinea publica) la Elim, consider ca ar trebui sa inceapa cu tata-sau. De fapt din moment ce tatal sau este implicat in scandal si acesta prolifereaza amenintari la adresa fratilor de credinta, domnul Claudiu nu are nici un drept sa se amestece in “mentirea ordinii publice” bagand pumnul in gura doar uneia din parti (cea care se opune tatalui sau). Cunosc destui ofiteri in politia americana si pot sa va spun sigur ca orice amestec al acestuia, facand uz de calitatea sa de politist, este ilegala. Cred ca acum si in Romania este ilegal sa faci faci pe politistul la biserica sau in oricare alta organizatie, aparandu-ti interesele de grup ale membrilor familiei.

 10. Este trist ca in Biserica lui Dumnezeu inca mai au loc astfel de situatii nedorite care duc la tulburari si la tensiuni intre membrii bisericii.

  . Este trist ca unii dintre asa zisii credinciosi considera ca Biserica lui Dumnezeu este afacerea lor, si ca este proprietatea lor si ei pot manipula Casa lui Dumnezeu conform intereselor lor lumesti.

  Este trist ca mai sunt oameni in Biserica lui Dumnezeu care pentru a-si atinge scopurile lor machiavelice de intimidare si de control asupra bisericii, folosesc modalitati anticriste de-a inchide gura celor din biserica , aducand politia la Casa lui Dumnezeu sau ducandu-i pe frati prin tribunalele lumesti.(cazul Dorin Druhora).

  . Condamnam si pe cei care fiind pusi in conducerea Bisericilor, delapideaza fondurile bisericii folosindu-le in scopuri personale.

  . Condamnam aceste practici si doresc sa le spun deschis celor care folosesc astfel de metode diavolesti, ca duhul de care sunt calauziti nu este Duhul Sfant ci este duhul lui Iuda Iscarioteanu.
  Voi nu veti ramane nepedepsiti fratilor.

  . Condamnam deasemenea conducerea Cultului Penticostal formata din informatori si ofiteri de securitate specializati in manipularea si controlul maselor.

  Condamnam si pe agentii strecurati printre noi care sunt in conducerea Bisericilor Penticostale si care cred ca au gasit solutia sa-l impece si pe Dumnezeu si pe diavolul cu practicile lor…..

  Voi \”tovarasi\”, sunteti \”duhurile rautatii\” asezate in Locurile Ceresti despre care vorbeste Apostolul Pavel in EFESENI 5:12 Nici voi, nu veti ramane nepedepsiti fratilor.

  Oricum ne apropiem de perioada sfarsitului si cei care-l iubesc pe Domnul va trebui sa ramana tari in Hristos deoarece vremurile care vor veni vor fi si mai rele decat sunt aceste vremuri.

  Neamurile lui Iuda se vor inmultii in Bisericile noastre si cei care vor fi amagiti de acesti amagitori, nu vor fi putini.
  Domnule Steve Boros, un certificat nu te face sa fii nici lucrator si nici pastor in Biserica lui Hristos.

  Daca Domnul nu te-a chemat la aceasta slujba si nu ti-a dat Harul si Ungerea de-a fi pastor, atunci sa stii hotarat ca NU ESTI PASTOR.

  Inainte ca sa fii pastor ar trebui sa fii un om neprihanit si sfant….
  Intelege ce-ti spun….

  Nu fa o lucrare la care nu esti chemat de Domnul, ca sa nu te trezesti ca faci o lucrare impotriva voii lui Dumnezeu si sa nu ajungi si tu ca sa nu te umpli de lepra ca si imparatul Ozia (2Cron.26:1).

  Un om amagit de satana ii va amagi si pe cei din jurul lui si-i va conduce pe o cale a ratacirii si-a pierzarii.

  Principiul \”Ali-Baba si cei patruzeci de hoti\” nu este oricum un principiu biblic….
  Sa ne rugam Domnului sa ne dea intelepciune si putere ca sa ramanem tari si credinciosi pe Calea Mantuirii facand doar ceea-ce este placut Lui.

  ioan basa rob al lui Isus Hristos..

 11. Dar dumneata domnule Basha cine esti? De unde ai rasarit?

 12. Dragos . Esti cumva Voda care ai plecat si tu de la Elim. Frate drag pocaieste-te si nu umbla cu lucruri pacatoase. Tot Phoenixul si nu numai vorbeste ca ai cazut in pacatul curviei. Se aude ca ai facut sex in camp cu o fata. Acum am auzit ca ai lasat o tanara ( Daniela ) insarcinata . Insoara-te cu ea sa nu zica lumea ca ai un copil din flori.
  Inainte de ruperea bisericii Elim unii frati si surori in biserica vorbea ca umbli cu nevasta altuia.
  POCAIESTE-TE OMULE SA NU MERGI IN IAD

Leave a Reply