Quantcast
CUBA: Încălcările libertății religioase s-au dublat într-un an – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CUBA: Încălcările libertății religioase s-au dublat într-un an

Organizația Christian Solidarity Worldwide (CSW) tocmai a publicat un raport despre libertatea religioasă în Cuba. Ea denunță un „salt uluitor” în numărul de încălcări față de anul precedent.

Au fost documentate 657 de încălcări ale acestei libertăți, față de 272 în anul precedent.

Acestea includ hărțuirea, detenția arbitrară, restricțiile privind circulația și călătoriile, interdicțiile de a participa la slujbele religioase, confiscarea proprietăților și atacuri pe rețelele sociale.

Anul 2022 a văzut continuarea represiunii guvernamentale care a început în 2021 în urma protestelor din 11 iulie, însoțită de adoptarea unei legislații din ce în ce mai represive.

Guvernul cubanez continuă să privesc grupurile religioase care constituie împreună cel mai mare sector al societății civile independente, cu suspiciune și o anumită teamă, în special datorită capacității lor de a mobiliza grupuri mari de oameni”.

Potrivit CSW, „liderii religioși și oamenii care au oferit sprijin spiritual sau material familiilor deținuților politici” au fost vizați în mod deosebit de guvern.

Cei care au răspuns nevoilor umanitare „au fost mustrați direct și amenințați cu amenzi și închisoare de către agenții Securității Statului dacă continuau să facă acest lucru”.

„Un număr semnificativ de lideri religioși și susținători ai FoRB au plecat în exil după ce i s-a spus de către Securitatea Statului că, dacă nu părăsesc Cuba, vor fi întemnițați, iar guvernul le-ar lua custodia copiilor”, se arată în raport.

Ofițerul al CSW Anna Lee Stangl se teme că „fără o intervenție internațională semnificativă și concertată”, deteriorarea libertății religioase va continua până în 2023.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply