Quantcast
Cum a ajuns Facebook-ul pe lista “pacatelor moderne” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cum a ajuns Facebook-ul pe lista “pacatelor moderne”

Crestinii au pasit in Saptamana Patimilor, cea mai grea, dar si cea mai importanta inainte de Invierea Domnului. Mai sunt cateva zile pana de Paste, iar cei care s-au tinut departe de tentatii se indreapta acum catre preoti pentru spovedanie.

Nu doar casa si hainele trebuie primenite de sarbatoare, ci si sufletul.

Aceasta este saptamana din an cu cea mai mare incarcatura spirituala. La Biserica Podeanu din Bucuresti zeci de credinciosi s-au spovedit si s-au impratasit inca de la ora 6 dimineata. Prin spovedanie si impartasanie ni se iarta pacatele. Acum fiecare vede in felul sau greselile.

Tanar: “Pacat e sa iesim foarte des in club si sa bem. Mai stam si pe Facebook”.

Tanara: “Fiecare judeca singur cat si cum greseste. Depinde ce faci pe Facebook“.

Daca ii intrebam pe preoti acestia spun ca, de-a lungul timpului, lupul si-a schimbat parul, dar naravul ba. In esenta, pacatele au ramas aceleasi, insa ispitele sunt altele.

“Pacatele sunt aceleasi, mijloacele prin care vin tentatiile sunt moderne. Diavolul se adapteaza foarte repede. Mijloacele tehnice moderne. Internetul, Facebook”, explica preotul.

Poate si de aceea cei care se duc incarcati de ganduri negre la preot spun ca ies apoi, dupa spovedanie, usurati.

Aceasta saptamana a patimilor ne aminteste insa ca putem fi mai buni si mai iertatori.

Joi insa semnificatia religioasa creste. In Joia Mare a avut loc Cina cea de Taina si tradarea lui Iisus de catre Iuda. Este si ziua in care se incondeiaza ouale.

Vinerea patimilor este zi de doliu. Atunci a fost rastignit Iisus. Oamenii merg la biserica si trec pe sub masa ca si cum ar intra in mormant si ar reveni apoi la viata. Este slujba Prohodului. Sambata e ziua asteptarii Invierii Domnului.

Asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, o delegatie a Patriarhiei Romane va aduce Lumina Sfanta din Ierusalim. De pe Aeroportul Henri Coanda, lumina va fi dusa apoi cu mai multe avioane la Cluj, Satu Mare, Suceava si Timisoara.

stirileprotv.ro

Despre

Leave a Reply