Quantcast
„Cum am pierdut doi copii”- discursul unei musulmance despre respectul pentru viaţă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

„Cum am pierdut doi copii”- discursul unei musulmance despre respectul pentru viaţă

Într-o lume preocupată cu bogăţia materială şi confortul, darul vieţii este adesea limitat şi, uneori, uitat cu totul. Modernitatea încurajează o viziune a sarcinii nedorite, ca o povară care ne ţine înapoi. Pentru musulmani, însă, viaţa trebuie să fie recunoscută, întotdeauna şi pretutindeni, ca o adevărată binecuvântare.

suzy_ismailÎn perioada pre-islamică, practica infanticidului feminin era foarte răspândită în Arabia, dar a fost imediat interzisă din ordine islamice. Mai multe versete ale Coranului interzic această practică pentru a proteja drepturile nou-născuţilor, dar şi ale celor încă nenăscuţi, amintind totodată de sfinţenia vieţii.

Suzy Ismail, profesoară la Universitatea DeVry din North Brunswick, New Jersey (SUA) şi autoare a cărţii When Muslim Marriage Fails: Divorce Chronicles and Commentaries, împărtăşeşte cu LifeSiteNews cum a ajuns să conștientizeze fragilitatea vieţii şi importanţa de a avea un drum spiritual personal.

Cu treisprezece ani în urmă, Suzy şi soţul ei erau dornici să aibă familia lor şi au fost în extaz când au aflat că ea este însărcinată.

După câteva luni, medicul a programat o ecografie de rutină. Cu emoţie, cuplul a intrat în camera întunecată, anticipând cum va arăta copilul lor pe ecranul aparatului. „Ne-am imaginat caracteristicile şi, în glumă, ghiceam cu cine ar semăna copilul. Dar doctorul nu râdea cu noi, se uita solemn la ecran. Aşa lipsită de experienţă cum eram, puteam spune că ceva nu era în regulă, copilul nostru nu a avut nicio bătaie de inimă,” povesteşte Suzy.

După ce a pierdut primul copil, a început să înţeleagă cu adevărat sensul vieţii. Credinţa de neclintit într-un Dumnezeu drept, a fost o formulă extraordinară de umplere a golului emoţional. „Pierderea copilul nostru a dus la o apreciere mai profundă a măreţiei lui Dumnezeu şi a miracolului creaţiei Sale.”

Câteva luni mai târziu, Suzy a aflat că este din nou însărcinată. De data aceasta, entuziasmul a fost temperat de griji. Primele teste cu ultrasunete au scanat cu nerăbdare inima copilului, înainte de a se uite la degetele de la maini si picioare sau la ochi şi nas. Bătăile inimii au fost puternice şi constante.

Sarcina a progresat şi copilul a crescut. Fiecare ecografie a arătat un pic mai mult din copilul lor şi fiecare bătaie de inimă a confirmat că, de această dată, sunt pe cale să înceapă cu adevărat o familie. Cei doi s-au simiţit încrezători şi chiar au ales şi numele pentru fetiţă: Jennah, ceea ce în arabă înseamnă Cerul.

Cu doar câteva săptămâni înainte de termen, Suzy a intrat în travaliu. În acea zi, a născut-o pe Jennah, şi în acceaşi zi a înmormântat-o. Inima ei a încetat să bată chiar înainte de a vedea lumina zilei. „În timp ce infecţia care i-a oprit inima, mi s-a răspândit prin sânge în zilele ce au urmat, am conştientizat exact cât de delicată este viaţa. Nimic nu poate pune viaţa în perspectivă la fel de mult ca o pierdere. Şi nimic nu poate afirma credinţa la fel de mult ca viaţa”, spune Suzy.

Astăzi, când se uită la cei trei copii frumoşi pe care îi are, ştie că Dumnezeu este bun, că Dumnezeu este mare. Şi ceea ce îi dă cea mai mare mângâiere în vremuri de încercare este versetul din Coran care spune: „Se poate să deteşti ceva care este bun pentru tine, în timp ce, probabil, iubeşti ceva deşi este rău pentru tine. Dumnezeu ştie, în timp ce tu nu ştii”.

„Ca musulmani, noi credem în puterea vieţii de a-i schimba pe alţii, şi credem și mai mult în puterea lui Dumnezeu. În orice dezastru, în orice nenorocire, şi în faţa morţii, suntem îndemnaţi să repetem «Inna Inna Lilah WA ilayhee raji’un» – «Lui Dumnezeu îi aparţinem şi la El ne vom întoarce». În final, El ştie ce este mai bine pentru noi,” încheie Suzy, după ce enumeră câteva poveşti din Biblie care care ilustrează puterea lui Dumnezeu în vieţile noastre: crearea lui Adam, răbdarea lui Iov, perseverenţa lui Noe, puritatea lui Iosif, judecata lui Solomon, încercările lui Iona, ascultarea lui Avraam, înţelepciunea lui Moise, devotamentul lui Iisus.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply