Quantcast
Cum pot creştinii să treacă mai uşor peste suferinţă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cum pot creştinii să treacă mai uşor peste suferinţă

De cele mai multe ori, credincioşii care ajung într-un impas sau suferă fizic sau psihic sunt persoane optimiste, care, chiar în situaţii dificile, reuşesc să spună „o să treacă, va fi mai bine”. Dar uneori nu e nici mai bine, nici mai uşor după aceea.

si_crestinii_au_voie_sa_fie_tristi (Foto: liesyoungwomenbelieve.com)Într-un articol scris pentru revista Relevant, psihologul creştin Stephanie S. Smith doreşte să îi consilieze pe creştini astfel încât vindecarea lor sufletească să fie una reală, nu doar din dorinţa de a nu părea abătuţi sau mâhniţi în faţa celorlalţi. Cele patru sfaturi pe care le dă Smith creştinilor sunt următoarele:

Rezistă tentaţiei de a rezolva problema. Smith afirmă că nu este nicio greşeală în a accepta că suferim şi în a ne comporta ca atare. Nu trebuie să ne forţăm să trecem peste suferinţă şi nu trebuie să îi forţăm nici pe ceilalţi, atunci când suntem în postura de a alina pe cineva.

Acceptă că este un timp pentru toate. Pentru a ilustra acest sfat, Smith face o paralelă cu moartea şi învierea Domnului Iisus Christos. La fel cum învierea nu a avut loc după cinci sau zece minute de la moarte, tot aşa un creştin trebuie să înţeleagă şi să înveţe că există un proces pentru fiecare lucru şi că acest proces are un scop.

Fii dispus să te vindeci treptat. O viaţă tulburată de durere seamănă cu un avion care s-a prăbuşit. Supravieţuitorul trebuie să se apropie de rămăşiţele avionului pentru a descoperi ce s-a întâmplat şi ce se poate face mai departe. Deşi dureros, procesul este necesar, iar o ignorare sau evitare a problemei nu ajută la rezolvarea acesteia.

Renunţă la a mai controla totul. Deşi durerea, suferinţa şi pierderea celor dragi fac parte din viaţă, adevărata salvare nu vine de la noi, ci de la Dumnezeu.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply