Quantcast
Cupa Mondială din Qatar aduce în discuție libertatea religioasă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cupa Mondială din Qatar aduce în discuție libertatea religioasă

Qatarul va a fi prima țară arabă care a organizat vreodată Campionatul Mondial de Fotbal. El va avea loc între 20 noiembrie și 18 decembrie și va aduce în discuție încălcările drepturilor religioase de către regimul qatarez islamic autocrat, care neglijează în mod deschis drepturile omului. Selectarea Qatarului ca țară gazdă a evenimentului a fost umbrită de acuzații de corupție și spălare de bani.

De ani de zile, organizațiile pentru drepturile omului au denunțat decesele în rândul muncitorilor străini care construiesc noile stadioane. Drepturile femeilor și ale altor grupuri sociale minoritare sunt, de asemenea, restricționate.

În ciuda faptului că islamul este principala religie, aproximativ unul din zece locuitori din Qatar este creștin. Majoritatea sunt muncitori migranți, veniți din alte țări din Asia. Bisericile sunt adesea monitorizate de guvern și limitate la anumite zone, informează Open Doors. Există, de asemenea, un număr mic de convertiți nativi. Qatarul nu recunoaște oficial convertirea de la islam, ceea ce provoacă probleme legale ca pierderea custodiei copiilor și a proprietății.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply