Cuplu creştin acuzat de blasfemie, linşat în stradă într-un oraş din Pakistan

Asculta informatia

Un cuplu de creştini din Pakistan, acuzat că ar fi pângărit Coranul, a fost ucis de o mulţime de musulmani, până ca poliţia să poată interveni.

Cei doi au fost bătuţi până şi-au pierdut cunoştinţa, apoi corpurile au fost incendiate. Incidentul a avut loc în oraşul Kot Radha Kishan din provincia Punjab.

Doar prenumele victimelor au fost făcute publice de poliţia pakistaneză – Shama şi Shehzad.

Mai mulţi oficiali din guvernul pakistanez s-au deplasat la faţa locului pentru a ancheta incidentul.

Situaţiile în care în urma unor acuzaţii de blasfemie cetăţenii pakistanezi sunt linşaţi s-au înmulţit în ultima vreme. Actele de violenţă îi vizează şi pe avocaţii care apără inculpaţii acuzaţi de blasfemie. În luna mai a acestui an, avocatul Rashid Rehma, care apăra un lector universitar acuzat de blasfemie a fost împuşcat mortal.

Începând cu anii 1990, zeci de creştini sau reprezentanţi ai altor minorităţi religioase din Pakistanul dominat de musulmani au fost găsiţi vinovaţi de blasfemie, o pedeapsă care atrage pedeapsa cu moartea în acest stat.

Deşi majoritatea au fost condamnaţi la moarte în primă instanţă, sentinţele au fost respinse de Curtea Supremă din lipsă de dovezi.

Totuşi, luna trecută, Curtea Supremă a confirmat pedeapsa cu moartea pentru Asia Bibi, o femeie de religie creştină care a fost acuzată în 2010 de blasfemie.

Organizaţiile pentru drepturile omului spun că acuzaţia de blasfemie este folosită în Pakistan pentru răzbunări personale, tocmai pentru că deseori cei acuzaţi sunt linşaţi înainte de a avea ocazia să se apere în tribunal.

jurnalul.ro

Despre

Leave a Reply