Cuplu gay dă în judecată Biserica Anglicană pentru că nu se pot cununa religios – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Cuplu gay dă în judecată Biserica Anglicană pentru că nu se pot cununa religios

Asculta informatia

La doar câteva săptămâni după ce Parlamentul din Marea Britanie a redefinit căsătoria pentru a putea include cuplurile homosexuale, doi bărbați s-au hotărât să dea în judecată Biserica Anglicană, pentru că a refuzat să îi cunune religios.

Foto: dreamstime.comSe întâmplă exact ceea ce avertizase că se va întâmpla fostul arhiepiscop de Canterbury, Rowan Williams, într-o scrisoareoficială de 13 pagini adresată guvernului, înainte ce proiectul de legalizarea a căsătoriilor homosexuale să fie admis. El declara atunci că dacă legea va fi adoptată, este foarte improbabil ca limitarea căsătoriilor homosexuale la ceremonii nonreligioase va avea câştig de cauză în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Protestul bisericii se baza pe opiniile avocaţilor care spun să sub legile CEDO, căsătoria trebuie să fie posibilă pentru oricine. Un caz precedent în Strasbourg a stabilit că atunci când o ţară permite prin lege căsătoriile homosexuale, cuplurile de acelaşi sex au drepturi egale cu heterosexualii în ceea ce priveşte căsătoria.
Așa cum a intuit și Rowan Williams, faptul că noua lege nu obligă bisericile să desfășoare ceremonii pentru cuplurile gay, asta nu îi împiedică pe homosexuali să dea în judecată bisericile care refuză. Este și cazul cuplului Barrie și Tony Drewitt-Barlow, care îi cere Curții Supreme să demoleze această măsură de protecție în cazul tuturor bisericilor din Anglia, care încă se mai opun căsătoriei homosexuale.
Deși pare greu de imaginat așa ceva, atacurile directe asupra libertății religioase sunt din ce în ce mai dese și mai răspândite. Un exemplu recent vine din Kansas, SUA, unde autoritățile din orașul Hutchinson obligă bisericile să își închirieze lăcașurile de cult homosexualilor care vor să organizeze ceremonia de căsătorie acolo.

Care este explicația care stă în spatele unor asemenea atacuri? În cazul cuplului din Marea Britanie este simplă: „Mă supără foarte tare pentru că îmi doresc foarte mult tot scenariul, inclusiv ceremonia luxoasă și tot tacâmul”, citează blogul creștinSpeakUp.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close