Cuplul creștin condamnat pentru blasfemie achitat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Cuplul creștin condamnat pentru blasfemie achitat

Asculta informatia

Un cuplu creștin pakistanez condamnat la moarte pentru blasfemie în urmă cu șapte ani a fost în cele din urmă achitat de Înalta Curte din Lahore, capitala Pakistanului.

În 2014, Shafqat Emmanuel și soția sa Shagufta Kausar au fost condamnați pentru că au trimis mesaje text blasfemiatoare către un imam local de la un număr de telefon înregistrat pe numele lui Shagufta, în care l-au insultat pe profetul Mohamed.

Conform legilor dure pakistaneze privind blasfemia, oricine este acuzat că a insultat Islamul sau profetul său poate fi condamnat la moarte. Deși oficial nimeni nu a fost executat vreodată pentru asta, zeci de oameni au fost linșați în public doar pentru că au fost acuzați de blasfemie.

După mai mulți ani de amânări, s-a dovedit că un vecin al celor doi creștini ar fi cumpărat o cartelă telefonică pe care a înregistrat-o în fals pe numele soției creștinului Shafrat. Vecinul a trimis mesajele blasfemiatoare de pe acea cartelă pentru a se răzbuna pe cei doi creștini în urma unei dispute minore mai vechi. Mai multe organizații creștine au salutat această decizie, cerând abrogarea legilor blasfemiei pentru că pe viitor mai pot genera astfel de situații tragice.

Știre prezentată în cadrul ediției din 8 iunie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close