Cuplurile SODOMITE din Israel pot deveni părinţi cu ajutorul unei mame-surogat

Asculta informatia

Oricare cetăţean israelian – inclusiv cei singuri şi cuplurile de homosexuali – va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative.

Ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz, a prezentat marţi un amendament la lege, ce urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. “Astăzi facem istorie”, a declarat Horowitz jurnaliştilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deşi în condiţii stricte.

Ca urmare, bărbaţii homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare şi complicată.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curţii Supreme. Cerinţele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului, se arată în hotărâre.

“Este o zi istorică pentru lupta LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) în Israel, din lunga luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, şi o zi istorică pentru întreaga societate israeliană”, a declarat Horowitz despre noua procedură, potrivit Agerpres.

Noua procedură “va împlini visul multora de a întemeia o familie”, a adăugat Horowitz.

El a subliniat că se va face totul pentru a proteja drepturile mamelor-surogat. Potrivit Ministerului Sănătăţii, doar aproximativ 100 de femei pe an au acceptat până acum să servească drept mame-surogat în Israel.

Israelul a devenit mult mai tolerant faţă de homosexualitate în ultimele decenii. În special, metropola de coastă Tel Aviv este considerată deosebit de liberală. Cu toate acestea, cuplurile de acelaşi sex nu se pot căsători şi au existat adesea probleme cu adopţia şi maternitatea surogat, aminteşte agenţia germană de presă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 86