Quantcast
Germania: Curtea anulează interdicția de a se ruga în apropierea clinicilor de avort – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Germania: Curtea anulează interdicția de a se ruga în apropierea clinicilor de avort

Pe 20 iunie, Tribunalul Administrativ Federal din Leipzig a permis din nou privegheri pașnice de rugăciune în apropierea centrelor de avort.

Tribunalul administrativ federal din orașul Leipzig, una dintre cele cinci instanțe supreme ale Germaniei, a retras interdicția rugăciunilor în jurul clinicilor de avort. „Tribunalul de la Leipzig a arătat încă o dată clar că privegherile pașnice de rugăciune nu pot fi interzise”, a declarat dr. Felix Böllmann, director european de advocacy pentru ADF International, în rubricile Digital Evangelical din 26 iunie .

Într-adevăr, potrivit instanței, această interdicție a încălcat dreptul la libertatea de întrunire, consacrat în constituția Republicii Federale Germania. Mai mult, aceasta marchează o victorie istorică pentru organizația pro-viață 40 Days for Life.

Acest drept la întâlniri pașnice fusese deja recunoscut de un tribunal regional în august anul trecut, dar a fost apoi contestat de orașul Pforzheim. În urma verdictului, Pavica Vojnović, liderul grupării pro-viață, a declarat: „Sunt cu adevărat ușurat. Rugăciunile noastre sunt cu adevărat utile, așa cum ne-au spus femeile afectate de nenumărate ori. Sunt recunoscător că putem continua privegherile noastre de rugăciune. Fiecare viață umană este prețioasă și merită să fie protejată.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply