Quantcast
Curtea Constituţională a Spaniei susţine “căsătoria homosexuală” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Curtea Constituţională a Spaniei susţine “căsătoria homosexuală”

Asculta informatia

Curtea Constituţională a Spaniei susţine legea privind “căsătoriile homosexuale”, aprobată acum şapte ani de guvernul socialist şi contestată atunci de Partidul Poporului sub actualul preşedinte Mariano Rajoy. La 6 noiembrie, opt din cei unsprezece judecători au votat în favoarea legislaţiei, în ciuda opoziţiei susţinătorilor căsătoriei tradiţionale.

“Din punct de vedere social, am fost martorii unei hărţuiri şi ai unei demolări atroce a căsătoriei şi a familiei”, a declarat Ignacio Arsuaga, şeful unui grup local de apărare a drepturilor civile. Arsuaga numit hotărârea Curţii ca fiind un feroce “atac” împotriva “unei instituţii fără de care, de exemplu, tensiunile sociale în vremuri de criză ar fi mult mai grave”. Congresul spaniol a aprobat iniţial legea despre “căsătoria” între persoane de acelaşi sex la 30 iunie 2005. După câteva luni, Partidul Poporului a intentat însă proces la Înalta Curte, contestând constituţionalitatea legii. Cu toate acestea, în ultimii şapte ani au avut loc în Spania între 3.000 şi 4.000 de “căsătorii homosexuale”, anual.

Arsuaga a susţinut că creşterea numărului de uniuni între persoane de acelaşi sex, precum şi a numărului de divorţuri, au condus deja la o destabilizare a structurii juridice, sociale şi economice a Spaniei. “Este incredibil că în contextul unei crize economice, a unei populaţii îmbătrânite şi a instabilităţii temeliilor sistemului nostru de securitate socială, există sprijin pentru modele sociale care, departe de a oferi o contribuţie pozitivă, sunt, de fapt un obstacol.”

www.catholica.ro

Despre

Leave a Reply