Quantcast
Curtea Supremă a SUA va examina cazul unui poștaș creștin care a refuzat să lucreze duminica – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Curtea Supremă a SUA va examina cazul unui poștaș creștin care a refuzat să lucreze duminica

Curtea Supremă a Statelor Unite a convenit să revizuiască o hotărâre a Curții de Apel care a constatat că Serviciul Poștal al Statelor Unite („USPS”) nu este obligat să ofere acomodare religioasă care să permită unui angajat creștin să respecte Sabatul duminical. 

După cum a raportat CBN News în luna mai anul trecuttrecută, veteranul transportator poștal Gerald Groff din Pennsylvania a intentat un proces împotriva USPS în 2020, la scurt timp după ce Serviciul Poștal a devenit partener cu Amazon.

Parteneriatul a însemnat ca Groff să fie nevoit să facă livrări duminica, chiar dacă o respectă ca o zi de odihnă religioasă.

Potrivit documentelor instanței, poștașul ar putea evita munca duminica schimbând turele cu alți angajați. Totuși, acest lucru nu ar elimina complet conflictul dintre practica sa religioasă și obligațiile sale profesionale.

Groff este reprezentat de First Liberty Institute, Baker Botts LLP, Church State Council și Independence Law Center.

„Este ilegal ca angajatorii să discrimineze angajații pe baza religiei”, a declarat președintele, CEO-ul și consilierul principal al First Liberty Kelly Shackelford. „Este timpul ca, Curtea Supremă să revizuiască un caz vechi de zeci de ani care favorizează afacerile și guvernul în detrimentul drepturilor religioase ale angajaților”

„Sarbatorirea zilei de Sabat este esențială pentru multe religii – o zi rânduită de Dumnezeu. Nimeni nu ar trebui să fie forțat să încalce Sabatul pentru a avea un loc de muncă”, a adăugat Randall Wenger de la Centrul de Drept pentru Independență.

Aaron Streett de la Baker Botts a spus: „Pur și simplu solicităm Curții Supreme să aplice legea așa cum este scrisă și să cerem angajatorilor să ofere acomodații religioase semnificative oamenilor de credință”.

Avocații lui Groff susțin că, în calitate de angajat federal al USPS, Groff a fost protejat de articolul VII împotriva discriminării bazate pe credințele și practicile sale religioase.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply