Curtea Supremă afirmă că angajatorii nu pot fi obligați să-și încalce credințele religioase pro-viață

Asculta informatia

Curtea Supremă a Statelor Unite oferă scutiri religioase pentru angajatorii pro-viață care nu doresc să fie obligați să ofere contraceptive, inclusiv medicamente care induc avortul, angajaților lor.

Într-o hotărâre copleșitoare de 7-2 de miercuri dimineața, instanța s-a confruntat cu administrația Trump care a luat măsuri pentru a permite angajatorilor cu convingeri religioase să fie scutiți de mandatul de control al nașterii în Affordable Care Act, denumită și Obamacare.

Citeste si: ATAC. Cel puțin cinci morți în urma unei luări de ostatici la o BISERICA

SCOTUS a raportat pentru prima dată victoria libertății religioase, printr-un tweet: „#SCOTUS susține derogările extinse de la mandatul de control al nașterii din Affordable Care Act pentru angajatorii cu obiecții religioase sau morale”.

Judecătorul Clarence Thomas a scris: „Considerăm astăzi că departamentele aveau autoritatea statistică să creeze acea scutire, precum și scutirea morală emisă simultan. De asemenea, considerăm că regulile care promulgă aceste scutiri sunt lipsite de defecte procedurale”.
Cazul s-a învârtit în jurul unui grup de călugărițe numite Little Sisters of the Poor (micile surori ale săracilor) care luptau împotriva mandatului de contracepție, spunând că le încalcă credințele religioase. Maicile luptaseră cu cazul și au câștigat înainte, dar apoi statul Pennsylvania a încercat din nou să le forțeze să le încalce credințele pro-viață.

Thomas a continuat în hotărârea sa: „Timp de peste 150 de ani, Micile Surori s-au angajat în slujire și sacrificiu credincios, motivate de o chemare religioasă să predea totul de dragul fratelui lor … Dar în ultimii șapte ani, ei – ca mulți alți obiectori religioși care au participat la litigii și hotărâri care au dus la decizia de astăzi – au fost nevoiți să lupte pentru capacitatea de a continua munca lor nobilă fără a-și încălca convingerile religioase sincere ”.

Fiecare dintre micuțele surori sărace a luat un jurământ pentru îngrijirea bătrânilor săraci, lucru pe care îl fac în unități din toată țara. Una dintre maicile lor superioare, sora Loraine Marie Maguire, a spus: “Nu am putut respecta mandatul. Pentru a face acest lucru am submina cea mai importantă credință a noastră, că toată viața este valoroasă.

Nu putem ține mâinile bătrânilor care mor în timp ce facilităm sfârșitul vieții nenăscute “.

“America merită mai bine decât guverne meschine care hărțuiesc călugărițele. Curtea a făcut lucrul corect protejându-le pe Micile Surori de un mandat inutil care le-ar fi răsturnat misiunea”, a declarat Mark Rienzi, președintele Becket, care a luptat legal pentru călugărițe.

“Guvernele nu au nevoie de călugărițe pentru a distribui contraceptivele. Dar au nevoie de grupuri religioase pentru a îngriji persoanele în vârstă, pentru a vindeca bolnavii și pentru a-i hrăni pe cei flămânzi. Aceste guverne au o muncă serioasă pe care ar trebui să o facă mai degrabă decât să dividă oamenii cu războaie vechi și inutile “, a spus Rienzi.

Traducere: Prodocens Media

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *