Quantcast
Cutremur mortal în Nepal: Peste 150 de morți și cel puțin 20 de biserici distruse – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cutremur mortal în Nepal: Peste 150 de morți și cel puțin 20 de biserici distruse

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit zone îndepărtate din Nepal săptămâna trecută provocând pagube materiale importante și ucigând peste 150 de persoane. Districtele Jajarkot și West Rukum, la aproximativ 480 de kilometri vest de capitala Kathmandu au fost deosebit de afectate  cu consecințe devastatoare pentru aproximativ 20 de biserici.

Pe 3 noiembrie cu puțin înainte de miezul nopții un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a afectat districtele Jajarkot și West Rukum din Nepal și a provocat o unda de soc resimțita până la Delhi, în India vecină. Potrivit ultimelor rapoarte, cel puțin 157 de persoane au murit în acest cutremur care a făcut și peste 100 de răniți.

Două organizații de misiune creștină din SUA  ce au legături cu bisericile locale, GFA World și Barnabas Aid, au raportat de asemenea  distrugerea a aproximativ 20 de biserici.

Creștinii se mobilizează

KP Yohannan, fondatorul GFA World  raportează că trei dintre bisericile lor partenere au fost afectate și trei dintre membrii lor au murit. „De asemenea am pierdut membri dragi ai familiei bisericii noastre în această tragedie sfâșietoare”, a spus el.

„Rugăciunile noastre sunt cu toate familiile afectate și le împărtășim durerea în acest moment cel mai dificil.”

El a adăugat că echipele organizației sale din Texas „s-au mobilizat imediat” pentru a sprijini supraviețuitorii, ajutați de creștinii locali.

“La fel ca atunci când un cutremur a zguduit Nepalul în 2015, echipele noastre s-au mobilizat imediat. Membrii bisericii locale sunt implicați activ în eforturile de salvare și ajutor din regiune, mii de oameni având nevoie de hrană, pături și corturi după ce casele lor au fost distruse.”

La rândul său, organizația creștină Baranabas Aid raportează că cel puțin 18.000 de case și 20 de biserici au fost reduse în ruine.

„Cei care au supraviețuit dezastrului sunt fără adăpost sau hrană”, continuă organizația creștină care face apel la donații.

Confruntat cu această tragedie, KP Yohannan îi îndeamnă pe creștini să se roage pentru Nepal, „pentru cei care suferă și cei care și-au pierdut pe cei dragi”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply